Home > #Hoofdnieuws > Verstappen magistraal, Vandoorne quasi perfect

Verstappen magistraal, Vandoorne quasi perfect

Een dag na zijn 20ste verjaardag heeft Max Verstappen op een overweldigende manier zijn tweede GP-zege uit zijn carrière behaald. De Limburger won afgetekend voor Lewis Hamilton, meer dan ooit titelkandidaat en Daniel Ricciardo. Stoffel Vandoorne reed een zeer sterke race werd zevende en springt zo over Fernando Alonso in de WK-tussenstand.

Max Verstappen legde de basis voor zijn overwinning in de 4de ronde. De Nederlandse Belg koos voor de supersoft banden, net als het merendeel van het veld, en schaduwde Hamilton in de openingsronde. Met het activeren van de DRS in de 4de ronde greep hij zijn kans, ging voorbij de Brit in Bocht 1 en verdween uit het DRS venster. Hij kon de rest van de wedstrijd zijn voorsprong op de Mercedes van Lewis Hamilton controleren en stabiliseren op een achttal seconden. Daniel Ricciardo zette ook de tweede Red Bull op het podium nadat hij kon afrekenen met Valtteri Bottas. De Finse Mercedesrijder leek nooit echt in zijn sas in de Maleisische broeiketel. Ricciardo ging even door op de beproefde supersofts toen hij even aan de leiding kwam tijdens het spel met de pitstops, en stelde daarna het podium veilig

Voor Ferrari werd het een moeilijke race met een opgave van Raikkonen, nog voor het vertrek werd gegeven. De motor van de Fin stotterde, een gelijkaardig probleem als dat van Vettel op zaterdag, zo leek het wel. De Ferrari garage gooide vroeg in de race de handdoek. En dus bleef het aan Vettel om de eer, en kostbare punten, te redden. De Duitser, als één van de weinige gestart op de gele soft banden, ging lang door Raapte de posities op en maar moest voorbij Ricciardo om aanspraak te kunnen maken op het podium. Maar na zijn indrukwekkende inhaalrace waren de banden leeggereden. Toen ook nog Fernando Alonso bij het dubbelen even in zijn weg ging rijder, slot de hoop weg op Ricciardo nog bij te benen en moest Vettel zich tevreden stellen met een 4de plaats. Na de finish was er dan nog een vreemd incident waarbij Lance Stroll en Vettel in aanvaring kwamen tijdens de uitloopronde. De Ferrari werd daarbij zwaar toegetakeld. Vette lift terug naar de pits gezeten op de sidepod van Wehrlein. Een praktijk waar de FIA allergisch aan was geworden en die hem waarschijnlijk nog een leuke boete oplevert ook. Maar het ziet er naar uit dat het laatste woord bij Ferrari nog niet is gesproken.

“Mijn beste race in de F1 tot nu toe”
(Stoffel Vandoorne)

En onze Stoffel Vandoorne? Die reed een quasi perfecte race, zonder incidenten, zonder mechanische pech, met de juistestrategie, mooie manoeuvres en een goede pitstop. Het leverde hem de 7de plaats op en dat is realistisch gezien, het hoogste wat de McLaren Honda in deze situatie kan bereiken.
Dit was mijn beste race ooit in de Formule 1, dat kan ik wel zeggen. Het hele wekend al had ik het volste vertrouwen in de wagen en voelde ik me zeer sterk. Maar na de 7de plaats in de kwalificatie waren we er nog niet van overtuigd dat we de race konden finishen. Ik had een goede start en de Force India’s en Williamses zouden moeilijk te stoppen zijn. Maar ik zag alleen Perez voorbij komen. Van dan af aan hield ik een strak ritme, ik ging iedere ronde voluit en probeerde de banden wat te sparen tegelijk. Ik had een kleine voorsprong op Stroll en ik kon die tot het einde vasthouden. Ik ben zeer tevreden“, aldus Stoffel Vandoorne na de race.

Goed nieuws ook voor Vandoorne, die sterk reed, zevende werd en nu over Fernando Alonso springt in de WK-tussenstand. Vandoorne is nu 14de met 13 punten, na een knappe 7de stek.

In het kampioenschap vergroot Lewis Hamilton ( 281 punten), zijn voorsprong op Sebastian Vettel (247).

 

 

(foto’s: Red Bull, Petronas Mercedes Benz, McLaren)

 

 

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?