Home > #Hoofdnieuws > De Boucles in de sneeuw? Editie 2018 op 3 en 4 februari

De Boucles in de sneeuw? Editie 2018 op 3 en 4 februari

Om niet samen te vallen met de Rally van Zweden, de tweede proef van het WRC, zal de Legend Boucles in Bastogne dit jaar op 2, 3 en 4 februari verreden worden. De Wereldraad van de FIA heeft immers de datum van de Zweedse WK-wedstrijd bevestigd. Deze vroeg datum maakt de kans op een witte Boucles behoorlijk groter.

De wereldraad van de stad Bastogne heeft dan op zijn beurt onze datum bekrachtigd”, lacht de organisator Pierre Delettre. “Om de kans te blijven hebben om toch een WK-rijder aan te trekken, verkozen we om twee weken eerder te gaan. We vallen dan wel samen met de Historische Monte Carlo, maar dat lijkt me niet hetzelfde publiek te zijn. Mogelijk zullen enkele teams hun logistiek moeten aanpassen, maar anderzijds houden we zo wel de vakantieperiode vrij. En last but not least valt onze wedstrijd drie weken – en niet één – voor de opening van het Belgische rallyseizoen. Zo kunnen we misschien wel enkele Nederlandstalige rijders op onze deelnemerslijst krijgen.

Anderzijds moet alles we twee weken eerder klaar zijn… “Dat klopt, maar zoals u al weet, anticiperen we daar op door onder meer de persconferentie vroeger te leggen, nu op woensdag 11 oktober om 11u00 in Saint-Hubert.

Een eerste ontmoeting voor de media waar de mensen van de RAC Spa al enkele nieuwigheden voor de editie 2018 zullen aankondigen, een editie die zich nog beter dan ooit tevoren aankondigt. Zet dat eerste weekend van februari alvast in uw agenda. We verwachten u op het grote feest van de historische wagens in de regio van Bastogne.