Home > Circuit > WRT naar de VS

WRT naar de VS

Na de 12 Uur van Bathurst en de Total 24 Hours of Spa, vormt de 8 Uur van Laguna Seca, geprogrammeerd op 14 en 15 oktober, de derde en voorlaatste wedstrijd van de Intercontinental GT Challenge. Een competitie waarin Audi voorlopig de dans leidt, onder meer dankzij de zege tijdens de grote Belgische uithoudingsklassieker.

Het merk met de vier ringen, dat vorig jaar zowel bij de Constructeurs als bij de Rijders (met Laurens Vanthoor) de titel veroverde, is vastberaden om zijn kroon in eigen rangen te houden. Daarom worden midden oktober drie Audi R8 LMS ingeschreven in Californië, waarvan één voor Belgian Audi Club Team WRT. Op het atypische circuit van Laguna Seca zet de formatie onder leiding van Vincent Vosse een trio in dat bestaat uit de Nederlander Robin Frijns en de Britten Stuart Leonard en Jake Dennis. De kersverse kampioenen in de Blancpain GT Series Sprint Cup, Robin Frijns en Stuart Leonard, zullen natuurlijk gemotiveerder zijn dan ooit. De jonge Jake Dennis (22), hun gebruikelijke teamgenoot in de Blancpain GT Series Endurance Cup, heeft dit jaar dan weer met succes de overstap gemaakt van de eenzitters naar de GT’s. Hij is namelijk nu al één van de referenties in de GT3-categorie.

“We hebben een team dat in staat is om in de voorposten mee te spelen”, verheugt Vincent Vosse zich, de Team Principal van Belgian Audi Club Team WRT. “De Intercontinental GT Challenge heeft de wind in de zeilen en het was belangrijk voor ons om erbij te zijn in de Verenigde Staten. Het wordt onze eerste race aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, bovendien op een mythisch circuit dat me altijd heeft aangetrokken. We hopen dan ook om er te kunnen schitteren!”