Home > Uncategorized > Xavier Siméon definitief naar MotoGP

Xavier Siméon definitief naar MotoGP

Xavier Siméon is de eerste Belg in jaren die in de MotoGP zal uitkomen; Brusselaar doet dat voor het team van Reale Avintia Racing. De Belgische rijder (28 jaar) zal in het zadel van een Ducati Desmodici plaats nemen.

Xavier stamt uit een gezin dat volledig gericht is op de motor. Xavier’s vader heeft een motorzaak en was zelf ook rijder van een zeer hoog niveau. Siméon had dan ook maar één doel in zijn leven: in de Grand Prix racen. Xavier deed zijn leerschool in de juniorcategorieën in Italië en Spanje en debuteerde in 2010 in de Moto2. Het jaar daarvoor had hij voor Ducati de titel in de Superstock 1000 klasse behaald. Hij behaalde in 2006 ook het Europees kampioenschap Superstock 600. Zijn ervaring en zijn prestaties met viertaktmotoren staan dus buiten kijf. Sinds hij in de Moto2 actief is, heeft hij voor verschillende teams en met verschillende motoren gereden. Zijn eerste podiumplaats behaalde hij in 2013 tijdens de Grote Prijs van Frankrijk. Twee jaar later boekte Xavier Siméon bij de Grand Prix van Duitsland zijn eerste zege in het wereldkampioenschap en kon hij zijn naam bijschrijven op het lijstje van Belgische GP-winnaars naast die van Didier de Radiguès en Julien Vanzeebroeck. Met de komst van Xavier Siméon in de MotoGP in het team van Real  Avintia Racing wordt een nieuwe pagina geschreven in de geschiedenis van de Belgische motorsport.

“Dit is een opportuniteit waar ik altijd al naartoe gewerkt heb. Ik ben dus extreem gelukkig om mijn droom die ik al sinds mijn kindertijd koester, waar te maken. Dag na dag heb ik alles in het werk gesteld om hier te geraken. Mijn inspanningen en die van Freddy Tacheny en de hele ploeg van Zelos hebben uiteindelijk opgebracht en ik ben hen zeer dankbaar. Ik ben er heel trots op om als eerste te kunnen profiteren van de groep die Zelos opgezet heeft. Ik heb mijn Superstock titel verovert met een Ducati en ik ben heel gelukkig om het merk uit Bologna  terug te vinden bij hetTeam Avintia. De omstandigheden zijn zeer goed. Ik wacht echt met ongeduld af om de Ducati Desmodici te kunnen ontdekken. Ik wil echt al mijn partners en al mijn fans bedanken die me al lange tijd volgen en die me steunen in deze nieuwe uitdaging.”