Home > Circuit > Zege voor Magnus in bizarre eerste race Formula Renault NEC, zege in Eurocup voor Fenestraz

Zege voor Magnus in bizarre eerste race Formula Renault NEC, zege in Eurocup voor Fenestraz

In de Formula Renault Eurocup ging de eerste race er bizar aan toe. Het circuit van Spa-Francorchamps is mistig, wat zorgde voor een voorzichtige start van de race onder begeleiding van de safety car. Voor de helft van de race was gereden, werd hij al tot een halt geroepen door de rode vlag.

Fenestraz won in de Eurocup, onze landgenoot Max Defourny eindigde daar op de vierde plaats. De andere Belg Gilles Magnus won in de Formula Renault NEC. Terwijl hij naar het podium liep lachte hij: “Dit is de meest absurde zege van mijn leven.” De punten voor het kampioenschap worden gedeeld door twee, en Magnus neemt voorlopig de leiding in de NEC.

Foto © Evers Media

You may also like
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
Nieuwe wandeling langs Circuit de Spa-Francorchamps
Best of 2022: door de lens van Roel Ramaekers
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters