Home > VAS > Rittensport > Ruben Maes en Aswin Pyck winnen geslaagde Belgian Westhoek Classic

Ruben Maes en Aswin Pyck winnen geslaagde Belgian Westhoek Classic

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Het zag er allemaal zeer goed uit voor Ruben Maes en copiloot Aswyn Pyck voor deze Belgian Westhoek Classic 2017. Met de mooie Porsche 914, een perfect parcours en een goede verstandhouding in de cockpit reden ze naar een overwinning-uit-het-boekje in deze zware oriëntatiewedstrijd.

Het roadbook voerde langs vele monumenten van de rallysport in Oost- en West-Vlaanderen en de passages op de Grote Markt van Ronse en Boezinge (om maar twee locaties te noemen), toonden aan dat toch heel wat publiek interesse toonde in deze “oervorm” van het rallyrijden.

In de wedstrijd bouwden Ruben Maes en Aswin Pyck gestaag hun voorsprong uit. Toen hun achtervolgers, het Nederlandse equipe Strooper-Guliker bij de tussenstop in Kortemark te kennen gaven een fout te hebben begaan, lag de zege voor het grijpen en dienden Maes-Pyck de Porsche 914 enkel nog foutloos naar de finish te leiden. De Lancia Delta van het duo Vanderspinnen-Dupan ging nog naar de 2de plaats en Strooper-Guliker in de Alfa Romeo vervolledigden het podium.

Er was ook een tweede luik van de wedstrijd, verreden volgens het “touring” reglement en daar zagen we de winst voor een ander West-Vlaams topduo met Karel Vandoorn en Jurgen Mortelé, uiteraard op een Volvo… Vader en zoon Guy en Olivier Dupont konden met de Subaru lang aanklampen maar moesten uiteindelijk vrede nemen met de 2de positie terwijl het team Varrewaere-Clauw, vooraf getipt als één van de favorieten, het podium mochten volmaken.

Ondanks de weersomstandigheden zagen ingewijden en publiek een boeiende wedstrijd, met een parcours dat de rallygeschiedenis voorop stelde en uiteraard vele mooie passages met de diverse machinerie.

Afspraak in 2018 !

 

(foto’s: V. Deleersnijder & W.Bouchez)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.72″ show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” fullwidth=”off” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” border_style=”solid” gallery_ids=”8409,8404,8399,8406,8411,8408,8397,8396,8402,8410,8405,8403,8398,8400,8401″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”