Home > Rally > ERC > Bouffier wint in Rome

Bouffier wint in Rome

De Fransman Bryan Bouffier bewijst binnen het EK Rally keer op keer zijn klasse. Het lukte hem deze keer de zege weg te kapen in de allereerste editie van de Rally van Rome. Helemaal zonder slag of stoot ging dat niet. Na de opgave van Lukyanuk gisteren leek het of de weg naar de winst wijd open lag voor Bouffier maar Kajetanowicz deelde vanmorgen alvast de stand van zaken mede met de besttijd op de 32 km lange proef van Cave naar Rocca San Stefano. Een stunt die hij herhaalde in de gehele zondagse ochtendlus met drie opeenvolgende besttijden. Alleen gaven de Ford Fiesta genoten elkaar weinig toe en buiten een kleine 10 seconden op de opener, bedroeg de voorsprong van “Kajo” nooit meer dan een seconde in de diverse proeven.

Tijd voor Bouffier om de tegenaanval in te zetten tijdens de tweede lus. Maar helemaal echt kwam het er nooit uit. Een bewijs dat het niveau van dit EK toch wel een zekere standaard haalt ! UIteindelijk kon Bouffier de zaken rechtzetten in de allerlaatste proef. Bij het vertrek in Altipiani had hij net de leiding weer verloren aan Kajetanowicz, voor 0,5 seconde. Bij aankomst op Guarcino, 11.75 km verderop, telde hij een voorsprong van …0,3 seconden! Zo dicht lag het dus bij elkaar.

Bruno Magelhaes vervolledigde met zijn Fabia R5 het podium, ruim 57″ achter de leiders. De JUnior klassen waren voor de Tsjechen met een zege in de U25 voor Jan Cerny (Fabia R5) op de 6de plek algemeen (hij profiteerde vooral van een late aanmelding van Gryazin en de bijhorende penalty van 40 seconden) en in de U27 voor de Peugeot 208R2 en Filip Mares op de 12de plek algemeen. Die laatste had de handen vol met een beklijvende strijd met de Fin Huttunen (Opel Adam R3).

De Pool Kajetanowicz loopt verder uit op Bruno Magelhaes in het algemene klassement. Met enkel nog de Rally van Letland te gaan is hij mathemùatisch nog niet zeker van de titel maar er dient wel al één en ander te gebeuren wil Magelhaes nog met de Europese kroon gaan lopen.

 

(foto: fiaerc)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50