Home > #Hoofdnieuws > Spanning troef in Blancpain Sprint finale!

Spanning troef in Blancpain Sprint finale!

De kwalificatierace van de Blancpain GT Sprint Cup op de Nürburgring is een mooi kijkstuk geworden. De eerste helft van de race werd een pure Dries Vanthoor-show en de Limburger leek dan ook weer te gaan winnen. Een kleine hapering tijdens de pitstop zorgde echter voor een bijzonder intense tweede racehelft met vier wagens op een zakdoek.

De zege leek in extremis naar de GRT Lamborghini Huracan van Perez Companc-Caldarelli te gaan, voor de leiders in het kampioenschap Buhk-Perera in de HTP Mercedes AMG GT3. Echter een seconde straftijd vanwege het missen van de chicane maakte de uitslag omgekeerd. Winst dus voor Mercedes, Lamborghini tweede. Vanthoor-Fässler werden in hun Audi derde, net voor de Bentley van Soulet-Soucek.

Dat alles maakt Buhk-Perera het kampioenschap nu leiden met 68 punten, voor de Belgian Audi Club Audi R8 van Vanthoor-Fässler met 61 punten. Wie van beide teams morgen wint, is kampioen.

De grote verliezer van de eerste dag van de Blancpain GT Sprint Cup op de Nürburgring is zonder meer het duo Bortolotti-Engelhart. Zij raakten betrokken in een startincident en moeten morgen als 19de van start gaan. Zij tellen nog steeds 57 punten. Van de overige titelkandidaten, kwamen Stevens-Winkelhock als 5de over de meet en Frijns-Leonard als 6de. Stevens-Winkelhock tellen zo 56 punten, één minder dan Frijns-Leonard die er dus 57 totaliseren.