Home > Circuit > Alexis van de Poele in TCR Benelux

Alexis van de Poele in TCR Benelux

Alexis van de Poele komt tijdens het weekend van de Kronos 10 Hours of Mettet terug in actie in TCR Benelux en kruipt hiervoor achter het stuur van een Audi RS3 LMS van het Nederlandse Bas Koeten Racing! 27-jarige Alexis zal de Duitse bolide delen met Nederlander Maarten Mus.

“Dit had ik één week geleden nooit durven dromen,” klinkt de zoon van 24 Uren Spa-recordhouder, ex-F1-coureur en DTM-kampioen Eric. “Ik was bezig met enkele contacten om een heroptreden te maken in TCR Benelux, toen ik via Kronos Events vernam dat er een zitje was vrijgekomen van een Audi van Bas Koeten Racing. Samen met mijn sponsors zijn wij dan tot een oplossing gekomen en ik kan Michaël Mazuin Fosses niet genoeg bedanken voor het duwtje in de rug om het geheel rond te krijgen! Ik kijk er naar uit om de Audi te ontdekken en samen te werken met het zeer ervaren Bas Koeten Racing.”

Voor Alexis wordt het een weerzien met Audi, want in 2015 nam hij deel aan de Audi Sport TT Cup, waarin hij een zege behaalde op Red Bull Ring en 3de eindigde in de openingsmanche op het circuit van Hockenheim.

In TCR Benelux was hij vorig jaar één van de smaakmakers achter het stuur van de VW Golf GTI TCR van het Delahaye Racing Team. Samen met Romain de Leval eindigde hij 4de algemeen (en beste VW Golf GTI TCR) en bovendien hielp hij de jonge de Leval aan de Junior-titel!

Gentleman Maarten Mus is een man van vele oorlogen in de toerwagenracerij. Hij nam in 2001 tegelijk met een zekere Bas Koeten, nu team principal, deel aan de Clio Cup, later SEAT Cupra Cup en Burando Production Open. Hij zat dit jaar nog achter het stuur van een BMW M3 in de 24 Hours of Silverstone alvorens hij aan de zijde van Sven Van Laere, via de Clio Cup, kennismaakte met TCR Benelux.

Het wijzigen van de bemanning van de #56 Audi RS3 LMS van Bas Koeten Racing heeft tot gevolg dat Willem Meyer overstapt op de #66 Audi en er duo vormt met Mika Morien. Meyer en Morien zijn de twee pupillen die onder de vlag varen van KNAF Talent First.