Home > #Hoofdnieuws > Officieel nu: Vandoorne met Renault motor

Officieel nu: Vandoorne met Renault motor

De aankondigingen bij McLaren en bij Toro Rosso maakten in Singapore de deal eindelijk officiëel: Renault en Honda wisselen bij deze teams van plaats. Voor McLaren gaat het over een driejarig contract (2018-2020). Om 12u30 lokale tijd was er al een verklaring van McLaren en Honda waarbij McLaren CEO Shaikh Mohammed bin Essa Al Khalifa verklaarde dat “het voor beide partijen tijd was om in diverse richtingen verder te gaan”. Goed vijf minuten na dat bericht kwam de mededeliong dat de deal met Renault rond was. Eerder had Toro Rosso al aangekondigd in zee te gaan met Honda. Bij Renault is er dan weer sprake van de komst van Carlos Sainz Jr.

De eerste vrije training bracht voor Alonso een 8ste tijd op het stadscircuit, terwijl Stoffel volgde op een 11de plaats. Alonso werkte aan een setup probleem op zijn wagen terwijl Stoffel geen problemen ondervond in de sessie. Hij testte wel in het eerste deel van de training de HALO.

De besttijd in de sessie ging naar Daniel Ricciardo (Red Bull Renault) met 1’42″489. Hij eindigde voor Sebastian Vettel (Ferrari – 1’42″598) en Max Verstappen (Red Bull Renault – 1’42″610). Lewis Hamilton (Mercedes) zette op de 4de plaats een 1’42″904 terwijl achter Sergio Perez (Force India Mercedes – 1’43″423) Valtteri Bottas, die eerder deze week zijn contract bij Mercedes verlengd zag, met een 1’43″434 als vijfde eindigde.

Deze namiddag (de late avond in Singapore) volgt een tweede vrije training.

(foto: mclaren)

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?