Home > VAS > Slalom > Het mysterie van Balen

Het mysterie van Balen

De rode Mini Alora zette een zelden gezien record neer in het slalomwereldje en het evenement in Balen werd immers steevast gewonnen door dit wagentje, zij het dan wel met diverse rijders aan het stuur. De kans dat zoiets gebeurt in deze editie is quasi nihil. De proef in de rand van Brussel zag namelijk de iconische rode Mini tegen een boordsteen gaan, met aanzienlijke schade tot gevolg. Bovendien meldde pater familias Albert Draelants de volgende dag via facebook dat “het seizoen ten einde was”. De Mini kon niet worden gerepareerd en dan ligt de weg wijd open voor allerlei speculaties.

Na de afgelopen Druivenslalom in Overijse liggen nog alle mogelijkheden open in het regionale (VAS)
slalomkampioenschap. Zien we Jörgen Draelants terug op een andere wagen? Zal hij zijn gooi naar het kampioenschap 2017 verder zetten? Wie haalt hier het meeste voordeel uit?Tijdens de opmaak van deze info was de deelnemerslijst nog verre van volledig. Het is en blijft dus koffiedik kijken. Wel hebben we vernomen dat op de wagen van Jurgen Ribbens, en dat is een VW Polo AVB, een bekende ex-slalomkampioen zou deelnemen onder nummer 27 maar … wij gissen nog steeds naar de naam van deze ‘mistery driver’. Tevens zullen er niet minder dan 6 Promo’s aan de start staan.

Dominique Van Kerckhove en de VW Polo GT staan in het kampioenschap slechts drie punten achter Draelants. Indien Jörgen niet present geeft in Balen, dan kan Van Kerckhove een beslissende slag toebrengen in de tussenstand. Met winst kan hij in één klap de kloof overbruggen. Maar er is ook Bart Lenaerts en de Lotus Elise. Op de typische piste van Balen zou die wel eens het verschil kunnen maken. Of waarom niet Frederik De Clercq, vorige wedstrijd met de Westfield voor het eerst op de hoogste trede van het podium. Dit zijn zowat de zegekandidaten die ook een titelambitie kunnen koesteren. Maar dan zijn er nog de gelegenheidswinnaars, zoals Bernard Wilmet. Als de Waalse spoedarts opdaagt met de gele Peugeot 104 dan is hij altijd een zegekandidaat waar men niet kan naast kijken en in de zomermaanden toonde Jelrik Suffeleers, met een 2 zeges in de Waalse ASAF meetings, dat de Suzuki Capuccino volledig klaar is om weer op de voorgrond te treden in de slalomcompetitie. Hij is misschien wel de “wild card” voor deze meeting.

De organiserende PAK Antwerpen legt zoals gewoonlijk een parcours uit over ongeveer 1500 m op het industrieterrein Holven. In de Puttestraat zal een tentje opgesteld worden en kunnen de bezoekers  een natje en een droogje nuttigen en ook de tussenstand van de wedstrijd bekijken. De eerste wagens zullen hun eerste reeks aanvangen omstreeks 10u45 en pas na zessen zullen we weten wie de winnaars zijn van de Slalom van Balen. In ieder geval zal de podiumceremonie niet later dan 20u worden voltrokken. Toeschouwers zijn uiteraard welkom en de toegang is, zullen we het nog maar eens herhalen, … helemaal gratis!

(vas)

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”