Home > #Hoofdnieuws > Coox, Maris, De Beuckelaer en Roumans winnen op het Duivelsbergcircuit

Coox, Maris, De Beuckelaer en Roumans winnen op het Duivelsbergcircuit

In Maasmechelen werd op zondag 10 september op het Duivelsbergcircuit de vijfde en voorlaatste manche van het Belgisch kampioenschap rallycross betwist. De laureaten van de dag waren Jochen Coox (Supercars), Danny De Beuckelaer (Supernationals min 2000cc), Luc Maris (Supernationals boven 2000cc) en Pascal Roumans (Super1600). Tevens werd er strijd geleverd in de SRX-cup van Ssangyong alwaar Team Autodis met aan het stuur Loris Cencetti jr de zege behaalde. Daarnaast kwamen de rijders uit het Duitse kampioenschap op bezoek en dat zorgde voor een lange dag boordevol actie.

Supercars: Coox net voor schemering
Was het een kleine misrekening in de timing? Wat we u wel met zekerheid kunnen melden is het gegeven dat het zowat begon te schemeren toen de laatste Supercar de finishlijn overschreed. Vanuit Duitsland kwam onder meer Andreas Steffen de rangen in de koninginneklasse van rallycross vervoegen, maar echt veel tegenstand kon de Fiesta-rijder uiteindelijk niet bieden. Nadat Coox in de eerste reeks diende op te geven reed deze tweemaal naar de snelste reekstijd om daarna onbedreigd de laatste finale van de dag te winnen.

Supernationals plus 2000cc: Volvo-trio op het podium
Bert Bosmans wist met zijn Volvo C30 twee snelste reekstijden  te verzamelen tegenover eentje voor Kristof Bex die zelfs éénmaal naar de kant moest met zijn Volvo S40. Maar in de uiteindelijke finale was het Luc Maris, eveneens met een Volvo S40, die iedereen te snel af was en, nadat iedereen zijn jokerronde had afgewerkt, nipt kampioenschapsleider Bex kon afhouden. Bex blijft wel behoorlijk comfortabel de rangschikking aanvoeren met nog één wedstrijd voor de boeg.

Supernationals min 2000cc: Volders valt uit, maar is kampioen
Verrassing alom in deze klasse waar Steve Volders, die tot dusver ongeslagen was, in reeks twee aan de kant moest. De Nieuwkerkenaar won nog zijn eerste reeks maar na zijn opgave in de volgende heat was het afgelopen voor de Fiesta-rijder. Daarvan profiteerde Danny De Beuckelaer optimaal met zijn Volvo C30 en na de halve finale was De Beuckelaer ook de snelste in de finale van deze klasse. De Nederlander Peter van de Wege besloot zijn weekend als tweede met de Toyota Yaris en bleef daarbij Bart Coninx (Seat Ibiza) voor. Steve Volders zelf mag zich ondertussen wel kampioen noemen, want deze kan met een voorsprong van 23 punten op de nummer twee, Kurt Lambers, niet meer bijgebeend worden.

Super1600: Davy Van den Branden grijpt de macht
Steve Otzer (Citroen Saxo), Peter Vingerhoets (Peugeot 206) en Pascal Roumans (Ford Fiesta) verdeelden de snelste tijden in de klasse Super1600 waarbij nog maar eens werd bewezen dat het in deze klasse allemaal kort bij elkaar ligt. De dagwinst was voor Roumans voor Davy Van den Branden, die in de finale na een uitgekiende jokerstrategie naar de tweede plek snelde met zijn Citroën DS3. De jonge Nick Vanalken werd knap derde met de VW Polo. Met die tweede stek neemt Van den Branden tot eigen verbazing de leiding over van Otzer in de voorlopige tussenstand, dat dankzij het schrapresultaat.

De laatste wedstrijd van 2017 tellende voor het BK wordt verreden op zondag 8 oktober.

You may also like
BK RX: Een C2 voor Steve Otzer
Wat doet Davy Van Den Branden in corona-tijden?
De eindejaarsvragen: Davy Van Den Branden
WRX: Timmy Hansen wereldkampioen na een ware thriller