Home > #Hoofdnieuws > Max Defourny in F3 op Nurburgring

Max Defourny in F3 op Nurburgring

Dit weekend heeft het Europese kampioenschap F3 afspraak op de Nurburgring. Een belangrijke wedstrijd voor Maximilian Günther (Prema Powerteam) die in eigen land opnieuw de leiding van de tussenstand zou kunnen overnemen van de Brit Lando Norris (Carlin).

Maar er debuteren ook een aantal rijders. In de eerste plaats onze landgenoot Max Defourny, die onlangs zijn eerste race van het seizoen won. Defourny zal rijden met de vierde Dallara-Mercedes van het Nederlandse team Van Amersfoort. Hij neemt er de plaats in van David Beckmann, die naar Motopark transfereerde.
Maar Defourny zal er zijn rivaal Sacha Fenestraz tegenkomen, de leider van de Formule Renault 2.0 competitie, die bij Carlin onderdak vindt.

De andere naam waar de Duitsers reikhalzend naar zullen uitkijken is uiteraard Mick Schumacher, zoon van de zevenvoudig wereldkampioen en druk op weg met de eigen carrière binnen het Prema team. “Het zal voor mij een extra motivatie zijn want dit is eigenlijk mijn thuisrace. Veel inhaal mogelijkheden zijn er niet en dus is het behalen van een goede gridpositie van groot belang”, aldus Mick.

Europese F3 naar Grand Pix weekends?

Een piste die in Monza werd geopperd in de paddock was de mogelijkheid dat een Europees F3 kampioenschap zou kunnen opgenomen worden binnen de Grand Prix weekends, zodat de opstapladder F3 – F2- F1 volledig en duidelijk zou worden voor de toeschouwers. Welke kampioenschappen er dan zouden sneuvelen en met welke wagens (GP3 of F3) er dan gereden zou worden blijft een schimmig gegeven.

You may also like
In een notendop: DTM – EK F3 – ADAC GT
F3: Esten feesten in Misano
Mick Schumacher met derde F3 zege
EK F3 Misano: Ticktum en Aron