Home > #Hoofdnieuws > Kristoffersson slaat Franse droom aan diggelen

Kristoffersson slaat Franse droom aan diggelen

De Zweed Johan Kristoffersson won zondagnamiddag de negende ronde van het WK Rallycross verreden in het Franse plaatsje Lohéac. Kristoffersson bleef met zijn VW Polo voor het erg talrijk opgekomen publiek de Fransman Sébastien Loeb (Peugeot) en de Zweed Mattias Ekström (Audi) voor.

De voorspelde regen op zondag bleef niet uit en  Sven Smeets, directeur VW Motorsport , voorspelde het zaterdag reeds tijdens een gesprek met Autosportwereld: “Peugeot leidt nu met Loeb, maar in de regen op zondag presteren onze Polo’s uitstekend”. En zo bleek al snel zondagvoormiddag, in reeks drie was Kristoffersson nog derde maar de vierde reeks liet hij een besttijd noteren om daarna te domineren in zijn halve finale en de uiteindelijke finale. Loeb, leider na dag één, kon nog beslag leggen op plaats twee voor Ekström. Andreas Bakkerud (Ford) werd vierde en de Noor Petter Solberg, teammaat van Kristoffersson, werd vijfde met een lekke band. Timmy Hansen kon na motorproblemen de finale niet uitrijden. Kristoffersson breidt zijn voorsprong op Solberg met nog drie wedstrijden te gaan nu uit tot 46 punten.

RX2: De Ridder op een zucht van de overwinning
Onze landgenoot schitterde in Frankrijk in de klasse RX2 met een oververdiende tweede plaats na de Fransman Cyril Raymond. Die laatste kroonde zich met zijn winst meteen tot kampioen voor eigen publiek. De Ridder na afloop: “Ik zat een beetje vast in de finale achter de Let Gryazin. Ik moest wel jokeren,maar verloor daarna opnieuw wat tijd. Die tijd kwam ik misschien te kort om Raymond te kunnen verslaan. Maar ik ben erg tevreden, het is nog maar mijn zesde wedstrijd in rallycross en ik kon een betere rondetijd realiseren dan Raymond op een bepaald ogenblik! We hopen nu na Canada ook de tweede wedstrijd buiten Europa, in Zuid-Afrika, te kunnen rijden om onze positie te kunnen verdedigen. Daar wordt in de achtergrond hard aan gewerkt“.

Euro RX Super1600: Szabo domineert
In Super1600 stond er geen maat op de Hongaar Krisztian Szabo met zijn Skoda Fabia. Szabo won alle vier de reeksen en deed hetzelfde in de finales. De Fransman Maximilien Eveno was een verrassende tweede met zijn Citroën C2 terwijl de Deen Ulrik Linnemann derde werd.

Euro RX Supercars: Bryntesson wint Europese veldslag
De Noor Thomas Bryntesson (Ford Fiesta) reed naar de overwinning bij de Europese Supercars en bleef daarmee de Hongaar Tamas Pal Kiss (Peugeot 208) en de Fransman Firmin Caddedu (Citroën C4) voor. De Zweed Anton Marklund werd vierde en is nog steeds leider met één wedstrijd te gaan. Onze landgenoot Michael De Keersmaecker sloot zijn weekend af met een 23ste plek op 35 deelnemers.

De volgende wedstrijd vindt plaats over twee weken in Riga (Letland).

(foto’s Johan Dingenen)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium