Home > #Hoofdnieuws > Hamilton met afgetekende zege in Monza, Honda weer dramatisch

Hamilton met afgetekende zege in Monza, Honda weer dramatisch

De Brit Lewis Hamilton heeft in Monza zijn 59ste GP uit zijn carrière gewonnen. In zijn AMG Mercedes F1 was hij sneller dan teamgenoot Valtteri Bottas en Sebastian Vettel in zijn Ferrari, die voor het eerste dit seizoen de leiding in het WK aan Hamilton moet afstaan. Hamilton heeft nu drie punten meer dan de Duitser.

Hamilton heeft een magistrale week achter de rug, met zeges in Spa en Monza en is zo de eerste rijder die dit seizoen twee wedstrijden op rij wint. Bovendien pakte hij beide poleposities en was tweemaal gewoonweg de snelste man van het veld. Gevolg van dat alles, Bottas is vanaf nu tweede rijder bij Mercedes en moet vooral punten van Ferrari en Vettel afsnoepen en Hamilton verlaat het Europese F1-seizoen als leider. Over twee weken betekent Singapore misschien wel een terugkeer van de Italianen op een geheel andere omloop dan Monza en Spa. Ferrari had het zelfs niet onder de markt met Daniel Ricciardo en Red Bull, want de Australiër reed van de achterste gelederen naar voor en finishte tussen Vettel en Raïkkönen om zo zijn vierde plek in WK nog een beetje te versterken.

Achter de drie grote teams vochten Williams en Force India een hele wedstrijd om de ereplaatsen, met in volgorde Ocon, Stroll, Massa en Perez en eindigde Max Verstappen, na een incidentrijke race onder voorbehoud tiende. Vandoorne werkte een sterke wedstrijd af, maar opnieuw maakte de mechaniek van Honda een vroegtijdig einde aan zijn race, die mogelijk in de punten was geëindigd.

 

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?