Home > Circuit > Vijf Belgische teams in Hankook 24 Uur van Barcelona

Vijf Belgische teams in Hankook 24 Uur van Barcelona

Op 2 september om 12u scherp is het tijd voor de Hankook 24 Uur van Barcelona, de vierde race van de Touring Car Endurance Series 2017. In de TCR-klasse doen vooral de SEAT-teams een gooi naar de overall overwinning op het Circuit de Barcelona Catalunya. Vijf Belgische teams nemen deel.

Er zijn al 43 teams ingeschreven, waarvan 21 in de TCR-klasse. In die klasse is de SEAT Leon TCR de populairste wagen, en dat is met recht en rede: de wagen is dit jaar nog ongeslagen in de 24H TCE Series. De concurrentie zijn onder andere de Audi RS 3 LMS, de Volkswagen Golf TCR en de Honda Civic TCR. De tweede grootste klasse is de SP3-GT4 met BMW, Ginetta, GC Automobile, Peugeot, Aston Martin en Porsche. Verder is er nog de A3, A2 en BMW M235i Racing Cup.

De Belgen die in actie komen tijdens deze etmaalrace zijn het RECY RACING TEAM (de Vocht-van Loo-Meulders-Piessens) in de BMW 120D, QSR Racingschool (de Breucker-Timmers-Gillion) in de BMW M235i Racing Cup, Red Ant Racing (Bert Redant-Verhaeren) in de BMW M3 en Semspeed (Heyninck-Lambert-Semoulin B.-Semoulin F.) in de Peugeot 308 Racing Cup. Verder is er nog het Belgische team AC Motorsport van Vincent Rademecker en vier Franse piloten met de Audi RS3 LMS SEQ.

Foto: Petr Frýba – Boost Racing Images

You may also like
Marc Goossens driver coach en teammanager van RedAnt Racing
24H Series – Spa: eerste race door de lens van Joachim Cieters
24H Series: Red Ant Racing kiest voor Europese kalender
24H Series – Abu Dhabi: winst voor Baron Motorsport, AC Motorsport domineert in TCR