Home > VAS > Slalom > Slalom: eindelijk De Clercq !

Slalom: eindelijk De Clercq !

Net als vorig jaar kon ook deze editie van de Druivenslalom doorgaan onder een stralende hemel. Net voor de start brak de zon door de wolken en was het aan de 41 deelnemers om zich op te maken voor een mooie lentedag met veel spektakel. Een ideaal slalomweertje voor deze wedstrijd op het technische parcours van Overijse.

Het was Jos Bronckaert in zijn krachtige Renault Clio die in de eerste reeks iedereen het nakijken gaf met een tijd van 1.50.187, en daarmee was hij enkele tienden sneller dan de Mini van Draelants en de Peugeot 104 van Wilmet. Maar een defect aan de wielophanging sloeg Bronckaert terug. Hij zou uiteindelijk pas 7de eindigen.

En dan was het de beurt aan Frederik De Clercq en de Westfield. Voorlopig was hij nog de enige van de toppers die dit seizoen geen overwinning haalde. Maar het parcours van Overijse was de snelle en wendbare Westfield blijkbaar op het lijf geschreven want hij klokte de besttijden in de volgende drie reeksen. Zijn tegenstanders waren uiteraard de titelpretendenten Dominique Van Kerckhove (VW Golf), Jörgen Draelants (Mini) en Bart Lenaerts (Lotus). Maar Lenaerts maakte een slipper en had schade aan het wiel na het raken van een boordsteen. Van eenzelfde laken een pak voor Jorgen Draelants die met een haperende gaskabel de knal tegen een boordsteen niet meer kon vermijden. De Mini Alora liep ernstige schade aan de stuurinrichting op. Maar met een onbedreigde 2de en 3de tijd respectievelijk, redden beiden heren nog de meubels in deze slalom…

In de klasses waren er weinig verrassingen de zeges gingen er naar Bernard Sleypenn met de Fiat Cinquecento, nipt voor Becarren en de Abarth 112 in klasse 1, Erik Janssen en de rode Renault Twingo RS  in klasse3, Christophe Demuylder en de Citroen Saxo in klasse4. Terug van weggeweest was er Pieter D’Hoore (Opel  Corsa GSI) als winnaar in  klasse5) terwijl Jelrik Suffeleers (Suzuki Cappuccino) zich klasse 6 toeëigende. Uiteraard gingen de zeges in klasse 7 naar Dominique Van Kerckhove (VW polo GT), in klasse 8 naar Jörgen Draelants (MINI Alora) en in klasse 9 naar de winnaar Frederk De Clercq (Westfield SE). Tenslotte was er nog de winst voor Johan Dewil met de Opel Kadett Limo16V in klasse 10 en last but not least… de zege voor Jano Bogaerts met de bescheiden Mazda 323 in klasse2.

En ook de dames hadden het naar hun zin. Leen Peeters was uiteraard aan de slag in de eigen Short Rally van Kasterlee en was dus niet van de partij in Overijse. Het duel ging dan tussen Annelieke Degroote (Mini) en Monique Thibaut (Abarth 112). Het voordeel ging naar de Mini met nummer 100 op de deur.

En Frederik De Clercq… die kreeg zijn langverwachte champagnedouche.

Het is nu even wachten tot 17 september voor de Slalom van Balen. Er is zeker werk aan de winkel voor Bronckaert en Draelants, die beiden ernstige mechanische pech dienen te herstellen. Het kampioenschap is vooralsnog niet gestreden!

 

(vas)

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”