Home > #Hoofdnieuws > De 24 Uren Karting van Francorchamps: nog maar één week te gaan!

De 24 Uren Karting van Francorchamps: nog maar één week te gaan!

De deelnemerslijst voor de 24 Uren Karting van Francorchamps is al enige tijd helemaal volzet. Niet minder dan 57 karts zullen aan de start staan op zaterdag 2 september, en dat is goed voor ongeveer 300 rijders. One Day Karting, de organisator van deze niet meer te missen etmaalrace in de wereld van de vrijetijds-competitiekarting, spaarde van zijn kant kosten noch moeite!

“Er komt nog versterking bij voor de video livestreaming, die het toelaat de wedstrijd live rechtstreeks te volgen over de hele wereld, en die van commentaar wordt voorzien door Thomas Bastin en Guillaume Alvarez”, zegt een opgetogen Patrick Van Billoen, de meester-dirigent van het evenement. “De ploeg van CMG Production onder Jean-François Thyssen heeft immers wat verrassingen achter de hand gehouden voor ieder die het evenement volgt, rechtstreeks via onze internetsite onedaykarting.be of via Dailymotion. Bovendien zal er ook op onze officiële Facebookpagina “24 Uren Karting Francorchampsveel activiteit zijn met meer dan 30 uur aan rechtstreekse uitzending. We twijfelen er niet aan dat deze link vele malen zal worden gedeeld!”

En met de aanwezigheid, net als vorig jaar, van een kart in de kleuren van Cap 48 zal de wedstrijd ook heel wat zendtijd krijgen op radio en televisie. Buiten de vijf mindervalide rijders, die aantonen dat je ook je passie kan beleven ondanks een handicap, hebben meerdere vedetten uit de sportwereld of van de RTBF hun aanwezigheid al bevestigd (Jean-Paul Philippot, de afgevaardigd bestuurder van de RTBF, de drie broers Borlée, judoka Charline Van Snick, hockeyspeler Vincent Vanasch, Jean-Louis Lahaye, enz…). Merken we even op dat net als een honderdtal andere rijders ook de deelnemers van Cap 48 trouwens hebben deelgenomen aan de Test Day op Bizz Twin karts, die afgelopen zondag werd georganiseerd.

En daarmee zijn we beland bij de grote nieuwigheid van dit jaar: er zal maar één categorie op de piste te zien zijn. Alle deelnemers beschikken over tweemotorige karts die helemaal identiek zijn aan die van de tegenstanders. Het belooft dus een zeer onbeslist gevecht te worden voor de overwinning. Vorig jaar viel de beslissing in de categorie Twin pas in de laatste vijf minuten, met een zege voor de ploeg van Kart-events.be. Die leggen dit jaar hun titel opnieuw in de schaal met het kwartet Siebert Verfaillie-Bjorn Bourgonjon-Stefan Verhofsté-Kenneth Naessens, versterkt met de snelle Arnaud Teuwen. Waarom dus geen nieuwe spannende finale omstreeks 16 uur op zondag 3 september?

De toeschouwers worden verwend en de sportiviteit versterkt

De toeschouwers die aanwezig zullen zijn op de wedstrijd, het evenement is geheel gratis, zullen zich de verplaatsing niet beklagen. Zij zullen enorm verwend worden. ”We zullen een grote tent oprichten die toegankelijk is voor het publiek en waar ze de deelnemers kunnen zien passeren voor de verplichte weging na het einde van iedere stint”, verduidelijkt Patrick Van Billoen. “Er zal in deze centrale tent een bar zijn en schermen waarop het klassement en de rechtstreekse video-uitzending zullen te zien zijn. We breiden trouwens ook de kaart uit in ons restaurant en voor de kleinsten zal er een springkasteel ter beschikking staan. En tenslotte zal er, in samenwerking met de Karting Francorchamps, een feest met DJ plaats vinden op zaterdagavond, op het terras van het hoofdgebouw.”

One Day Karting zocht ook om het sportieve verloop van deze 24 Uren te verbeteren. Het identificatiesysteem voor het herkennen van de rijders, voor het eerst verschenen in 2016, zal opnieuw gebruikt worden. Er is tevens nieuw materiaal voor het schoonmaken van de piste, dat met het wegvegen van kiezels en vuil van de piste de onderbrekingen tijdens neutralisaties zal inkorten. “Trouwens, de karts zullen vanaf nu nummers hebben op de voorkant en de achterkant van de kart, en dat zal herkenning vergemakkelijken. En dat helpt ons dan weer om nog doortastender te zijn wat betreft het laten respecteren van de regels in verband met fair-play en de veiligheid (vooral dan bij het gebruik van gele vlaggen). Met 57 karts op de piste moeten we waakzaam blijven en dus werd ook ons team aan feitenrechters uitgebreid. Indien noodzakelijk, zal de wedstrijdleiding niet aarzelen om bestraffingen uit te delen…”

Signaleren we tenslotte de fantastische prijzen die te beurt zullen vallen aan een aantal deelnemers, bij loting getrokken: de mogelijkheid om een stint te rijden in een VW Fun Cup tijdens de Kronos 10 Hours of Mettet, de volgende wedstrijd in de European VW Fun Cup.

Zeer binnenkort berichtten wij u over de favorieten van deze wedstrijd maar u hebt het begrepen, alles staat klaar om van de editie 2017 van de 24 Uren Karting van Francorchamps een uitzonderlijke belevenis te maken. Afspraak binnen één week in Spa-Francorchamps!

 

Foto’s : Kart’im /rv

 

 

 

 

 

You may also like
FIA Karting: Thibaut Ramaekers wint in Valencia en is klaar voor het Europese kampioenschap CIK-FIA
FIA Karting: Rocco Coronel Nederlandse vertegenwoordiger in FIA Karting Academy Trophy 2023
In een notendop: karting
In een notendop: GT World, karting en BGDC