Home > #Hoofdnieuws > Druivenslalom start nazomercampagne

Druivenslalom start nazomercampagne

Niets is dit seizoen moeilijker dan een voorspelling maken over de winst in een slalomwedstrijd. Al zijn er wel een paar ingrediënten die altijd aanwezig blijven: de Mini Alora van Jörgen Draelants, de VW Polo van Dominique Van Kerckhove, de Lotus van Bart Lenaerts. Meng die met de Westfield van De Clercq en de Peugeot 104 van Wilmet en je hebt de basis voor een mooie wedstrijd, al ligt de uitslag vooraf verre van vast.

Als Jörgen Draelants dit seizoen zijn titel wil verlengen dan mag hij niet van het gas af. Hij heeft de beste papieren maar in de spiegels van de Mini Alora tonen de achtervolgers zich! Voor de anderen is het gegeven duidelijk: zij moeten winnen als zij hun kansen gaaf willen houden. Dat geldt voor Dominique Van Kerckhove, die met Overijse waarschijnlijk een parcours voor de voeten krijgt dat niet op maat is gemaakt voor de VW Polo. Bart Lenaerts is de “wildcard”. De Lotus evolueert van wedstrijd tot wedstrijd en Bart kan als geen ander het verschil maken met bandenkeuzes. Afwachten maar hoe de krachtsverhoudingen tussen de Lotus en de Mini liggen na deze zomerpauze. Frederik De Clercq dan. Als hij nog een rol wil spelen in het kampioenschap dan moet hij nu winnen. Het traject is de snelle en wendbare Westfield misschien wel op het lijf geschreven…

En dan zijn er nog een paar outsiders die voor de verrassing kunnen zorgen. Bronkart en de krachtige Clio, Wilmet en de gele 104. Jelrik Suffeleers en de Suzuki Capuccino maakten de overstap naar de Divisie 3 en dat maakt hen meteen kandidaat voor de eindoverwinning! Hij komt aan de start gesterkt door recente overwinningen in de ASAF-proeven van Hannuit en van Dommartin, waarbij we moeten opmerken dat hij daar Dirk Smets met de Mini Alora, maar ook Zaventem winnaar Wilmet en de krachtige Clio van Jos Bronkart (winnaar in Marchin) achter zich kon houden. Zeker in het oog te houden dus, vooral op het technische parcours van Overijse.

De 32e Druivenslalom wordt op de parking aan de Graaf Joseph de Meeusstraat, 3090 Overijse, langs de Brusselsesteenweg, quasi op de grens van Jezus-Eik en Overijse. Daar legde de Autoclub Zavelenborre een parcours over een lengte van 1100 meter. Buiten de kanshebbers op de algemene zege zien we er natuurlijk de duels in de 10 klassen die dit slalomkampioenschap telt.

Toeschouwers kunnen gratis het evenement komen bekijken.

routebeschrijving:
Komende van Brusselse Ring: de E411 nemen, richting Namen, dan afrit 2 [Overijse – Jezus-Eik – Hoeilaart], links aan het kruispunt, over de brug van de autosnelweg (Kersenbomenlaan). Rechts aan de tweede lichten. Er is signalisatie aangebracht naar de slalom. Opgelet want er zijn langs de Brusselsesteenweg enkele parkeerverboden van kracht. Volg deze op!

 

(vas news)

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”