Home > #Hoofdnieuws > Reacties na de race in Zolder, deel 2

Reacties na de race in Zolder, deel 2

Xavier Stevens (MexT Porsche): “We zijn de laatste jaren gegroeid tot een team dat door de concurrentie in het oog wordt gehouden. Naast een zeer sterke bezetting laten we niets aan het toeval over tijdens de voorbereiding. En dat werpt zijn vruchten af. De motor en versnellingsbak werden voor de race gereviseerd terwijl steekassen, wiellagers, enz. werden vernieuwd. Ik heb de wagen volledig gedemonteerd en ook inzake de set up heeft de Porsche voor mij geen geheimen. Vergeet niet dat dit nog maar de tweede maal is dat we de 24 Hours of Zolder rijden en tweemaal op rij zonder noemenswaardige problemen. De concurrentie is alleen maar op kop kunnen komen omdat ze een sneller systeem hebben om remmen te wisselen. Ook de piloten met Koen en Kris, Lieven, ikzelf en de snelle jonge en zeer mature Dries Vanthoor erbij hebben het beste van zichzelf gegeven. En de rest van het team die als een familie samen werkt. Het is die sterke ketting die ons zover brengt en ons doet zegevieren”.

Niels Lagrange (Lamborghini): “We reden van in het begin dubbele stints en konden zodoende toch wat tijd uitsparen in de pitlane. Alles verliep vlot en we konden voeling houden binnen de top 5 en waren constant aan de leiding in de gastklasse. We verloren gewoon extra tijd op de proto’s omdat onze Lamborghini gulziger is. Ons team liep gesmeerd en niets leek erop dat het verkeerd zou aflopen. Bij Leipert is er nu werk aan de winkel omdat we binnen enkele weken de volgende race hebben binnen de Lamborghini Super Trofeo.”

Marnik Battryn (Wolf): “Mijn hoofddoel afgelopen weekend was om goed te presteren, foutloos te blijven, een snelle tijd neer te zetten en daarmee mijn visitekaartje af te geven. Ik denk dat ik daarin gelukt ben en ik hoop dat mijn prestatie niet onopgemerkt is gebleven. Ik wil de komende maanden verder kunnen bouwen aan mijn carrière om zo in de toekomst zeer mooie resultaten te behalen.”

Didier Van Dalen (Kronos Porsche):Nu ik er op terugblik, moet ik zeggen dat ik best gelukkig ben dat ik er zonder een schram ben uitgekomen. De impact was enorm en onze Porsche is niet heelhuids uit het avontuur gekomen. Iets verder en de gevolgen waren veel minder erg geweest. Ik ben ontzettend ontgoocheld en triest voor het hele team, zeker voor de technische crew met Julien, Joël en Patrick die zo hard gewerkt hebben om de auto 100% voor te bereiden. Dit vraagt om een revanche tijdens de volgende race.”