Home > #Hoofdnieuws > De stand van zaken in Belcar Endurance

De stand van zaken in Belcar Endurance

Na een race met dubbele punten, ziet de stand van een kampioenschap er vaak heel anders uit en dat is ook het geval in het Belcar Endurance Champioenship. De leiding is nu in handen van McDonald’s Racing, niet toevallig een prototype.

De wit-oranje #333 Norma M20 FC leidt nu de dans, met 138 punten, 9 meer dan de collega’s van Scuderia Monza by DVB RACING (129), de winnaars van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Op een half punt van de tweede plek vinden we de eerste GT, de MExT Porsche van onder meer de broers Wauters. Verder in de top-5 van het algemene klassement vinden we de #981 PG Motorsport Porsche (117) en de #21 Comparex Racing BMW (114,5).

In Klasse 1 leidt uiteraard MExT, met #9 punten meer dan de #98 Porsche van Belgium Racing, dus daar is de titel zo goed als beslecht. Dat is niet het geval bij de proto’s van klasse 2, met Mc Donalds (95,5) voor DVB en Deldiche (90 en 75). In Belcar 3 gaat de titelstrijd tussen PG Motorsport (106,5) en Carrosserie Vannerum (97), de nummers één en twee in de klasse afgelopen weekend.

In Belcar 4 zijn Steve Vanbellingen en Wiebe Wijtzes zo goed als kampioen, zij moeten nog enkel finishen, terwijl de kaarten ook heel gunstig liggen voor QSR Racing in Klasse 5, met een bonus van 15,5 punten op Convents Racing.

In de Junior Trophy leidt Maxim Pampel en hij is ook zo goed als zeker van de titel, terwijl Kata Bozo en Ines Lammens nu al de titel op zak hebben in de Ladies Trophy.