Home > #Hoofdnieuws > Tänak wint in Duitsland

Tänak wint in Duitsland

De Est Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) heeft in Trier zijn tweede zege van het lopende WK-seizoen behaald. De Est won in Duitsland de tiende wedstrijd van het seizoen voor Andreas Mikkelsen (Citroën C3 WRC) en Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC).

In de WK-tussenstand neemt de Fransman opnieuw de leiding over van Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC), die zaterdag zijn ophanging brak en vandaag geen punten kon sprokkelen in de powerstage. Voor het eerst dit seizoen scoorde Neuville geen extra WK-punten en daardoor ziet hij Ogier meteen een voorsprong nemen in de WK-stand, met 177 punten voor de Fransman en 160 voor onze landgenoot en 144 voor Tänak die dichterbij sluipt.

De volgende WK-rally wordt van 5 tot 8 oktober gereden in Spanje.

Foto: © WRC.com