Home > #Hoofdnieuws > DVB Racing leidt, Lamborghini crasht

DVB Racing leidt, Lamborghini crasht

In Zolder heeft de nacht absoluut nog geen geheimen onthuld over de afloop van de 24-uursrace in Limburg. Vooraan is de strijd enorm spannend tussen onder meer de prototype Norma MC20F van DVB Racing en Mc Donald’s Racing en de diverse Porsche onder aanvoering van MExT Racing.

Slachtoffers vielen er ook tijdens de donkere uren, met onder meer een stevige crash voor de Lamborghini van Dumarey-Lagrange-Hoogaars-Vanneste. Het was die laatste die slachtoffer werd van een oliespoor en de Italiaanse GT tot schroot herleidde. Bij Deldiche Racing stond de Norma bijna een uur stil met technische problemen, de benzinetoevoer, wat maakt dat zij nu nog slechts zevende zijn.

Vooraan is er een broederstrijd aan de gang tussen de beide overblijvende Norma M20 FC van DVB Racing en Mc Donald’s Racing. Er zit amper een ronde tussen de beide wagens, die samen een voorsprong van 15 ronden hebben op een kwartet, onder aanvoering van MExT Racing, met de broers Wauters en Dries Vanthoor. Volgen de Zwitserse Ligier van T2 Racing, de eerste Porsche van Belgium Racing en PK Carsport, ook in een Porsche met onder meer Kumpen.

In de toerwagenklasse leidt de Vannerum BMW M235i Racing Cup met onder meer onze huispiloot Gegrory Eyckmans. De wedstrijd eindigt om 16u00.