Home > Circuit > Eerste deelname voor JUSI: “24 Uur van Zolder is altijd al een droom geweest voor mij”

Eerste deelname voor JUSI: “24 Uur van Zolder is altijd al een droom geweest voor mij”

JUSI Racing is een nieuwe naam op de startlijst van de 24 Uur van Zolder. Het team is in februari dit jaar opgestart door Jurgen Vermeulen (de JU in de naam van het team) en zijn vrouw Sigrid Maes (SI). Ze maakten de BMW 120D en 130D waarmee ze meerijden zelf.

De wagens rijden op diesel in plaats van benzine, wat ze minder snel maakt dan de andere bolides. “Onze keuze om voor diesel te rijden is er gekomen omdat dat de kosten drukt. We zijn wel wat trager, maar voor ons is het vooral belangrijk om de 24 Uur uit te rijden met de twee wagens”, legt Jurgen uit.

Op de vraag waarom JUSI met twee wagens deelneemt, gaf Jurgen een simpel antwoord: “Mijn vrouw Sigrid is nieuw in de autosport. Ze heeft de 130D getest, maar die vond ze iets te krachtig. Daarom hebben we ervoor gekozen om ook een iets minder zware versie in te schrijven, waar zij dan mee rijdt.” 

“Of ik stress heb voor de race? Niet echt eigenlijk. De 24 Uur van Zolder is altijd al een droom geweest voor mij. Ik hoop ooit de oudste deelnemer te zijn!” besluit Jurgen.

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters