Home > #Hoofdnieuws > De Eleven Sports 24 Hours of Zolder na een uur

De Eleven Sports 24 Hours of Zolder na een uur

Geen zware ongevallen in het eerste uur van de 24 Uur van Zolder. De pole van Frédéric Vervisch is nog niet in gevaar gekomen, de West-Vlaming rijdt al 35 rondes comfortabel op kop in de McDonald’s Norma M20 FC. De tweede plaats is na een uur voor Sam Dejonghe in de #1 Deldiche Norma, Hans Thiers volgt in het rijtje met de #2 DVB Norma. Niels Lagrange (#26) leek te strijden voor P2 met de enige Lamborghini op het veld. Hij ging als eerste tanken na 37 rondes.

Nico Verdonck nam met de #340 Qvick BMW M2 V8 een goede start en ging van plaats 11 naar plaats 4, maar hij kon dit niet vasthouden en zakte terug naar P10. Marc Goossens (#99 Porsche 991) en Dries Vanthoor (#8 Porsche 991) startten rustig en houden respectievelijk de 8e en 9e plaats vast.

Enkele wagens gingen al de pits binnen met problemen. De #12 VGL Saker RAPX ging door een natte plek op het circuit uit de eerste bocht en de #210 BMW M3 kon niet verder omdat er een cilinder uit is gevallen, beide wagens rijden ondertussen verder.

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters