Home > #Hoofdnieuws > Drama voor Neuville… WK beslecht?

Drama voor Neuville… WK beslecht?

In Duitsland is mogelijk een stevige stap gezet in de strijd om de wereldtitel rally 2017. Thierry Neuville beschadigde in zijn Hyundai in de eerste proef van amper 2,87 km in een ‘koord’ de achterophanging en diende op te geven. Ondertussen is Sébastien Ogier goed gestart en hij verkleint de achterstand op Andreas Mikkelsen, en de tweede plaats, zo tot goed 15 seconden. Ott Tänak blijft stevig leider in Duitsland. Mogelijk zien we Neuville morgen nog terug met het oog op enkele punten in de Powerstage. Echter als Ogier verstandig rijdt kan hij de kloof met Neuville zo uitbouwen dat de wereldtitel voor onze landgenoot, met nog amper drie wedstrijden te gaan, wel erg moeilijk wordt.

Thierry Neuville: “Het was een trage kruising en we weten niet wat er gebeurd is. We hebben een tik aan de achterzijde gevoeld en dus moeten we iets geraakt hebben… Dat heeft de ophanging beschadigd, maar meer kan ik voorlopig niet zeggen.”