Home > #Hoofdnieuws > Strijd op alle fronten in WRC Duitsland

Strijd op alle fronten in WRC Duitsland

In Duitsland wordt strijd geleverd op twee fronten in de tiende WRC-manche van het seizoen. Vooraan vechten Ott Tänak in zijn Ford Fiesta en Andreas Mikkelsen in zijn Citroën C3 een verbeten strijd voor de zege uit, terwijl Thierry Neuville en Sébastien Ogier elkaar in evenwicht houden in het gevecht om de punten voor de wereldtitel.

De Est Tänak is zonder meer de man van de dag met viermaal winst in zeven proeven, maar Andreas Mikkelsen, eenmaal de snelste, blijft op regelmaat wel aanklampen. De Noor volgt op 5 seconden van de seizoensrevelatie.

Ook Thierry Neuville won één proef, maar onze landgenoot maakte ook wat schoonheidsfoutjes en kijkt aan tegen een achterstand van 28,2 seconden op de leider aan. Ook Sébastien Ogier schoof er even af en de Fransman volgt nu op 2,4 seconden van onze landgenoot in zijn Hyundai op de vierde plaats.

Morgen verschuift de rally van de wijngaarden naar de betonproeven in de militaire domeinen en er staan maar liefst 9 proeven op het menu, waaronder tweemaal de meer dan 40-kilometer lange Arena Panzerplatte.

Foto: © WRC