Home > Rally > Mensen met een hart voor autosport… Wouter Godderis en zijn schaalmodellen

Mensen met een hart voor autosport… Wouter Godderis en zijn schaalmodellen

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Er zijn niet alleen rijders en teams met passie in de autosport, onze sport zou niet bestaan zonder de passie van de baancommissarissen, de veiligheidsmensen of gewoon… de fans. In een nieuwe reeks komen mensen aan bod met een hart voor autosport, die ieder op hun manier de sport beleven. De eerste van het is de bijna 39-jarige West-Vlaming Wouter Godderis. Hij heeft net iets meer miniatuur rallywagens dan u en ik… Autosportwereld sprak met hem.


[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/08/godderis2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

“Mijn zoon en ik hebben inderdaad een zwak voor rallywagens en zeker de miniatuurversies ervan. Ik ben begonnen met schaalmodellen 1/24ste, maar na 60 modellen stond de kast helemaal vol en was er geen plaats meer om nog bolides een extra plaats te geven. Daarom zijn we overgestapt op de kleinere 1/43-modellen en daar vond ik meer mijn ding. Zo bestond mijn collectie op een bepaald ogenblik onder meer uit 100 wagens waarmee Freddy Loix gereden heeft. Echter, met de jaren groeide de interesse om wagens te bouwen en verkocht ik de collectie van Fast Freddy aan een goede vriend die er nog steeds goed zorg voor draagt. Op hetzelfde ogenblik begonnen we een zekere Thierry Neuville beter te volgen en hij werd zonder meer het idool van mijn zoontje. Dankzij het digitale tijdperk, is het nu makkelijker om beelden te vinden die nodig zijn om een perfect schaalmodel te bouwen. Vandaag bereiken we de grens van 100 modellen van Thierry Neuville, maar we bouwden ook een aantal wagens van Ken Block en een speciale reeks waar we fan van zijn. Samengevat is de specialiteit Thierry Neuville, de Ypres Rally en Skoda.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/08/godderis1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]