Home > #Hoofdnieuws > 20 jaar geleden in Zolder: Porsche, BMW… en Ford

20 jaar geleden in Zolder: Porsche, BMW… en Ford

Twintig jaar geleden beleefde de 24 Uur van Zolder misschien wel zijn eerste echt grote editie. Met Patrick Huisman, Vincent Vosse en Marc Goossens als winnaars in de PCA Porsche 911, stonden in ieder geval drie zeer grote, internationale rijders op het eindpodium. Andere bekende namen aan de start waren toen al de broers Wauters, Walter Grootaers, Patrick Snijers, Marc Duez, Vanina Ickx, Fons Taels…

57 wagens schreven zich in voor de editie van de 20ste verjaardag van de 24 Uur van Zolder, waaronder net als dit jaar een horde Porsche 911. Niet enkel de exemplaren van Porsche Centre Antwerpen, ook AD Sport, GL Racing… zetten één of meerdere Duitse wapens in. Onder hen de #16 van Erik Bruynoghe, Kurt Dujardyn en Bert Longin, toen één van de… jonge revelaties van de race. Zij werden overigens tweede achter de winnende Porsche, op niet eens een ronde.

BMW was er ook al bij, uiteraard en het trio Kenis-Beliën-Van Elderen reed in een BMW M3 naar de zege bij de toerwagens en een mooie vierde plaats algemeen. Knap ook was de tiende plaats voor de indrukwekkende Ford Mondeo van onder meer Patrick Selleslagh, deze editie aan de muur voor zijn team SRT. Stel u voor dat de Ford… Mustang van onder meer Tom Boonen deze prestatie zou herhalen.

En dan lezen we nog ‘Circuit Zolder, De Geschiedenis van meer dan 40 jaar Circuit Zolder – pagina 180’: “Het was ook tijdens dat jaar (1997 sic) dat de verantwoordelijken van de VZW Terlamen hun banden met de perswereld verstevigden, zodat er meer belangstelling kwam van kranten en Tv”. Of hoe de tijden toch veranderen…