Home > Circuit > Baelus Motorsport: “Tot een goed resultaat komen in Zolder”

Baelus Motorsport: “Tot een goed resultaat komen in Zolder”

Net zoals de afgelopen twee jaren staat ook dit jaar het team Baelus Motorsport, ondersteund door Auto´s Lievens, opnieuw aan de aftrap van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. De wagen is ook nu weer een BMW M235i en in het rijderskwartet zien we met nieuwkomer Eveline Maes slechts 1 wijziging, want Filip Baelus, Paul & Bart Lievens zijn trouw van de partij.

Een gekend concept dus voor het Baelus team, dat welbewust de BMW M235i in de originele staat behoudt, volledig conform de reglementen van de Cup. “Niet enkel in Belcar, maar ook in andere kampioenschappen bewezen deze wagens dat ze in hun Cup uitvoering perfect voldoen aan de vereisten voor pure endurance racerij”, zegt Bart Lievens. “Natuurlijk hebben wij de wagen eens grondig onderhanden genomen met het oog op deze 40ste editie van de 24 Hours of Zolder. We willen immers goed voorbereid en met vol vertrouwen kunnen van start gaan in deze race die voor ons de belangrijkste van het jaar is.”

Eveline Maes reed haar eerste 24 Hours of Zolder in 2013 in het kader van het Racing Stars project. Maar ook in 2014 (BMW Clubsport) en 2015 (BMW M235i) was ze van de partij en dit jaar tekent ze dus present voor een vierde deelname. Filip Baelus verschijnt eveneens voor de vierde maal aan de start van de Zolderse etmaalrace, terwijl het voor Bart Lievens – ook uit het Racing Stars programma komende – dit jaar al een vijfde deelname is. De eeuwig jonge Paul Lievens spant bij dit viertal echter de kroon en is er dit jaar al voor de twaalfde maal bij.

Net zoals vele anderen is ook voor dit team de eerste doelstelling om de wedstrijd uit te rijden. “We hebben niet de snelste wagen in onze klasse, maar we gaan proberen het gewoel te vermijden en stelselmatig wat plaatsen goed te maken om zo tot een goed eindresultaat te komen. We hebben er alvast vertrouwen in, want zowel onze rijders, onze crew als onze wagen verkeren in optima forma. See you in Zolder”, besluit een goed gemutste Filip Baelus.