Home > #Hoofdnieuws > Talent in Zolder: Gregory Eyckmans

Talent in Zolder: Gregory Eyckmans

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

We kennen allemaal Marc Goossens, Bert Longin of Steve Vanbellingen, maar wie zijn al die andere, vaak jonge rijders, die mee de charme van de 24 Uur van Zolder uitmaken? Wij spraken met enkele van hen, en vandaag leert u wat bij over Gregory Eyckmans in deze reeks die nog tot de start van de 24 Uur doorgaat!

Foto © Evers Media/RACB

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Naam Gregory Eyckmans
Leeftijd 27
Team #16 Carrosserie Vannerum (BMW M235i)
Ambitie in Zolder “Mijn ambitie voor deze editie ligt vrij hoog: de eerste plaats in toerisme. Dit is mijn vijfde opeenvolgende deelname, waarvan mijn tweede met een BMW M235i. Vorig jaar was de BMW M235i ook de beste in toerisme en met de hulp van de expertise van Selleslagh Racing Team dat de service van onze wagen voor zich neemt, ligt een ereplaats zeker binnen de mogelijkheden. Uiteraard blijft Zolder een slijtageslag voor mens en machine, de wedstrijd zal eerst moeten gereden worden… De 24 Uur van Zolder is een wedstrijd die altijd speciaal zal zijn voor mij, ik heb sinds ik een kind was geen enkele editie gemist. Ik woon amper vijf minuten van het circuit, dus ook thuis ligt het Circuit Zolder ons nauw aan het hart. Ik hoop er ooit eens mee te strijden voor een algemene ereplaats.”
Hoe in autosport beland “Via mijn vader Tony Eyckmans, die al jarenlang hoofd veiligheid is op het circuit. Al van kleins af aan heb ik de Belcar meegemaakt, en wanneer in 2013 ‘Racingstars’ het levenslicht zag, heb ik eigenlijk geen seconde getwijfeld. Racingstars was een talentenjacht voor 4 mannen en 4 vrouwen met als prijs een deelname in… de 24u van Zolder. Ik geraakte tot in de finale, en tijdens de 24u kon ik iedereen aangenaam verrassen met een sterke openingsstint. Ik was niet alleen de snelste van de equipe, maar ook nog eens de zuinigste. Als fan van endurance racen was ik toen meteen gebeten door de microbe, en ik zou nu ook niet meer zonder kunnen.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/08/20813915_10214772111804828_366444559_n.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters