Home > #Hoofdnieuws > Laatste blik op de troepen voor 24 Uur van Zolder, de toerwagens deel 2

Laatste blik op de troepen voor 24 Uur van Zolder, de toerwagens deel 2

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

En met ons vierde deel van de vooruitblik op de 24 Uur van Zolder zijn we bij de grootste groep aanbeland, de ‘kleinere’ toerwagens. Die groep bestaat hoofdzakelijk uit diverse types BMW.

Foto’s: © Evers Media

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/08/baelus.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

We hadden als kunstmatige maatstaf een rondetijd van 1minn 44 genomen en vooraan in de groep van Beierse bolides vinden we de diverse BMW M235i van onder meer Vannerum, QSR Racingschool, Baelus-Lievens en MSE. In de gastklasse vinden we nog een exemplaar van EMG Motorsport. Of zich daar nog andere soortgelijke wagens bij zullen aansluiten, is niet duidelijk, al constateren we een stevige terugval van het aantal BMW M235i tegenover de voorgaande seizoenen, nochtans een zeer solide wagen om de lange Limburgse race mee af te werken.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Een tweede relatief omvangrijke groep is die van de BMW Clubsport en afgeleiden. Deze wagens rijden in tegenstelling tot in het kampioenschap zelf, wel met slicks. Onder hen behoort de familie Convents tot de grote favorieten, naast opnieuw QSR, en de tweede wagens van Skylimit Yokohama Race Team. In de gastklasse zet BMW Team van der Horst een E90 Clubsport in. Ook hier de bemerking dat het aantal wagens ongeveer gehalveerd is.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/08/clubsport.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/08/carlier.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Andere modellen van BMW vinden ook, met de mooie BMW Z3 van VDW Motorsport, de al even oude 325 E36 van Carlier Racing, terwijl JUSI Racing op diesel gokt, met een 120d en een 130d. De enige niet-BMW in de buik van het peloton wordt de Mazda MX5 van de racende journalisten.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]