Home > #Hoofdnieuws > En eentje voor Stoffel!

En eentje voor Stoffel!

Het is dan uiteindelijk gelukt voor Stoffel Vandoorne. Positie 10 en een punt voor het wereldkampioenschap. Er werden vooraf wat verwachtingen gecreeerd omtrent de wedstrijd op de Hungaroring maar voor de eerste keer misschien wel in dit seizoen vielen de meeste stukken op hun plaats. Vettel en Raikkonen verzorgden de Ferrari dubbel (ondanks een scheefzittend stuur bij Vettel), Bottas en Hamilton volgden voor Mercedes. Weinig aan te verhelpen… Verstappen volgde op de 5de plaats maar was zo vriendelijk zijn Red Bull teamgenoot Ricciardo richting uitgang te duwen en dus kwam Fernando Alonso op de 6de plaats aan de finish. En zo telt de Spanjaard plots 10 punten, plus het ene dat Stoffel oogstte en dan staat McLaren plots voor Sauber in het constructeurskampioenschap. En dat is goed nieuws!

Stoffel Vandoorne liet zich opvallen door een late pitstop. Door sneller te draaien op de oude banden won onze landgenoot positie op de baan (hij verscheen zelfs op een 6de plek) en versterkte hij zijn kansen later op de race. Maar hij moest uiteindelijk wel binnen komen en het werd zijn enige minpuntje van de wedstrijd. Hij ging voorbij zijn pit-stek maar de crew was bij de pinken en reageerde snel. Hoedanook zat de McLaren-Honda deze keer in beeld en kon de degens kruisen met Force India… Al had Alonso opnieuw het laatste woord door de snelste raceronde in de boeken te schrijven. En daarmee bewees de Spanjaard weeral waarom hij op het einde van de maand de dikste cheque in het loonzakje krijgt. Alonso zat tijdens de podiumceremonie al in zijn ligzetel. Maar ook Stoffel mag eerst op verlof in de Balkan, daarna nog wat chillen in Monaco en dan naar de Belgische heksenketel in de Ardennen…

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?