Home > Circuit > “Spa is een evenement met mondiale uitstraling”

“Spa is een evenement met mondiale uitstraling”

Kort voor de race sprak autosportwereld.be met Giancarlo Fisichella, drievoudig F1-winnaar. De teamgenoot van Fisichelle, James Calado, zette gisteren de Kapsersky Motorsport Ferrari 488 GT3 op pole voor dezer 69ste editie van de 24 Uur van Spa.

Hoe beleef jij vanaf de zijlijn de prestatie van je teamgenoot James Calado?

“Fantastisch, het is een geweldige inspanning van het hele team en een bekroning van het harde werk dat we sinds de testdag, begin juli, geleverd hebben. Voor de testdag hebben we het chassis van de wagen gewisseld, want we stelden vast dat er een breuk in het chassis van de wagen was. We hebben het nodige gedaan en het resultaat is deze polepositie in Spa. Het resultaat  is dat het team een enorme vertrouwensboost heeft gekregen na de moeilijke start van het kampioenschap.”

Waar plaats je deze 24 Uur van Spa in de internationale autosport, want jij hebt uiteraard ook F1 gereden en Le Mans betwist?

“Ik schat Spa erg hoog in en wil de wedstrijd absoluut op mijn palmares inschrijven. Ik wil dit weekend absoluut van de zege gaan en ik denk dat met deze wagen, het team en de rijders zeker de kans hebben om dat te doen. Spa is een evenement met mondiale uitstraling en Ferrari heeft de duidelijke intentie om hier vol te scoren.”