Home > Circuit > Belgische Audi-speerpunten aan het woord voor de start

Belgische Audi-speerpunten aan het woord voor de start

Met nog twee uur op de teller tot de 24 Uur van Spa van start gaan, stomen Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor zich klaar voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar.

Frédéric Vervisch eindigde gisteren in de Super Pole op de derde plaats met de #2 Audi R8 LMS voor WRT. Hij relativeert zijn prestatie echter: “Ik heb beter gepresteerd dan ik verwacht had. Zo’n resultaat in de Super Pole is een leuk extraatje, maar tijdens de race zelf kan er nog zo veel gebeuren. In ieder geval verwacht ik wel in de top 5 te eindigen.”

Dries Vanthoor miste op het nippertje de Super Pole, hij werd 21e in de kwalificaties. Toch blijft Dries positief: “De Super Pole bepaalt de race niet. Vorig jaar hebben we ook niet meegereden in de Super Pole, en in de eerste twee uur zijn we al in de top tien geraakt. Niets is onmogelijk.”

10 van de 63 wagens zijn Audi’s, dat is positief volgens Dries: “De teams kunnen onderling communiceren. Als er overal iemand rijdt, is dat een voordeel om met zo veel te zijn.” Naast Audi rijden nog 10 andere wagenproducten mee. “De grote troef van Audi is consistentie. En als je tussen elf merken op dit niveau eruit wil springen, kan dat het verschil maken”, aldus Frédéric.

Dries wist nog mee te delen dat het broederlijke rivaliteitsgehalte hoog is: “Ik wil proberen voor Laurens te eindigen. Dat is altijd speciaal voor mij, we zullen elkaar zeker nog tegenkomen op het circuit.”

Foto © SRO

You may also like
Belcar 2023: met AC Motorsport
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding
Dakar: proloogwinst voor Ekström en Audi
Toerisme: Denis Dupont weer in Michelin Pilot Challenge