Home > #Hoofdnieuws > Stemmen van de parade: Maxime Martin, Louis Machiels en Dries Vanthoor

Stemmen van de parade: Maxime Martin, Louis Machiels en Dries Vanthoor

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/07/2017_Vanthoor_24uSpa_2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Ook de Belgen maken zich stilaan voor de Total 24 Hours of Spa op, met na de parade en de administratieve verplichtingen, nu stilaan het echte werk. In Spa troffen we Louis Machiels, één van de favorieten in de klasse Pro-Am, Dries Vanthoor, op zoek naar de dubbel Le Mans – Spa en Maxime Martin, de uittredende winnaar.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Louis Machiels kijkt vooral naar de race: “Het echte werk begint met de vrije trainingen donderdag in de loop van de dag en ’s avonds de kwalificaties en nachtkwalificaties. Wie weet zit er voor ons ook een deelname aan de superpole in, de strijd om de polepositie op vrijdagavond, maar eigenlijk is dat niet ons doel. De race zelf, dat is ons doel en het is daar dat we het kampioenschap een wending kunnen geven. Daarom zullen wij vanaf donderdag werken aan de setup voor de race en dus niet werken in functie van het resultaat in de kwalificatie. Ik wil na twee jaren waarin het resultaat niet top was, hier terug vooraan meedraaien, want Spa is en blijft de mooiste GT-race ter wereld.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/07/2017_Machiels_Press_21.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Dries Vanthoor, ontspannen als altijd, is zich bewust van het belang van de race:

“De Total 24 Hours of Spa is een enorm belangrijke wedstrijd voor mij, maar ook voor Audi en het team WRT. Het is een heel andere wedstrijd dan Le Mans, want er staan alleen maar GT3’s aan de start, wat maakt dat je met 20 à 25 kanshebbers op de zege zit, de pro-wagens, in een veld van meer dan 60 bolides. Elk detail zal dus 24 uur lang belangrijk zijn en gezien de ervaring van mijn teamgenoten, het team WRT en Audi, behoren wij dus tot de medefavorieten. Dat betekent helemaal niet dat het een makkelijke opdracht wordt, dat besef ik maar al te goed. Spa is zo’n moeilijke race, bovendien lijken de weersomstandigheden op zijn minst wisselvallig te worden en dus wordt de strijd zeker nog spannender.”

Uittredend winnaar Maxime Martin beseft de moeilijkheid van de opdracht en ziet zich, net als vorig jaar als outsider:

“We hebben niet de snelste auto en zullen het moeten hebben van onze strategie, constante snelheid en misschien een tikkeltje geluk. Ik hoop daarom dat de weersomstandigheden wisselen, dan kan je daar op inspelen en als je dat goed doet, helpt je dat erg vooruit. Maar winnen, het kan uiteraard, maar het is een dermate sterk deelnemersveld dat ik ons inderdaad eerder als outsider zie.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]