Home > #Hoofdnieuws > Laurens Vanthoor voor een tweede?

Laurens Vanthoor voor een tweede?

Tussen Porsche en de 24 Uur van Francorchamps bestaat er een lange en innige relatie. De constructeur uit Stuttgart wist één van de meest prestigieuze etmaalraces ter wereld al zes keer te winnen. Dit jaar zijn de Total 24 Hours of Spa opnieuw het hoogtepunt van de Blancpain GT Series, en is de fine fleur van de GT3-rijders aanwezig. Voor de 69ste uitgave van de Ardense klassieker heeft Porsche alles uit de kast gehaald en staan er drie 911 GT3-R aan de start.

Tweede keer voor Laurens Vanthoor? 

Sinds heel wat jaren is Laurens Vanthoor één van de publiekstrekkers van de Total 24 Hours of Spa. Afgelopen winter stapte hij over naar Porsche, waarvoor hij met een 911 RSR het Amerikaanse WeatherTech SportsCar Championship afwerkt. Volgend weekend is de Limburger opnieuw één van de zegekandidaten. Na in 2014 al een keer op het hoogste podiumtrapje te hebben gestaan, mikt hij nu op een tweede zege.

Laurens Vanthoor krijgt het gezelschap van de Fransman Kevin Estre en de Deen Michael Christensen, die allebei de Porsche-kleuren verdedigen in de GTE-Pro categorie in het wereldkampioenschap endurance (WEC). Het trio komt in actie met de #117 911 GT3-R die wordt ingezet door KÜS Team75 Bernhard, de renstal die wordt gerund door tweevoudig Le Mans-winnaar Timo Bernhard.

“De Total 24 Hours of Spa worden de eerste 24-uursrace voor KÜS Team75 Bernhard”, legt Laurens Vanthoor uit. “Maar ik houd wel van die kleine, maar heel hechte teams, waar alle teamleden voor elkaar door het vuur gaan. Toen ik overstapte naar Porsche, droomde ik er van om de vier belangrijkste GT3-races te rijden: Bathurst, Nürburgring, Spa en Macao. Ik kan dus haast niet wachten om nog eens in Francorchamps te rijden. Tuurlijk zijn er bij de concurrentie teams met heel wat meer ervaring, maar ik ben er zeker van dat we om een podiumplaats kunnen strijden.”