Home > #Hoofdnieuws > Honda stelt NSX GT3 voor

Honda stelt NSX GT3 voor

Honda kondigde in Spa aan dat het vanaf 2018 wereldwijd wil deelnemen aan de diverse in GT3-competities, met de nagelnieuwe NSX GT3. Het Japanse automerk heeft al een rijke autosportgeschiedenis en wil nu in GT3 zijn kunnen tonen. Vanaf 2018 willen ze globaal met de NSX meerijden, ook in de Blancpain GT series. De NSX racet nu al in de Amerikaanse GT competitie IMSA.

De sterke punten van de NSX GT3 zijn, volgens de constructeur, het zeer goede zwaartepunt – dankzij de centrale motor – en de goede aerodynamica. Ook opvallend is dat de wagen nu al voldoet aan de veiligheidsnormen van de FIA van 2019. Honda is van plan om te werken met klantenteams. Een van de mogelijke teams is het Italiaanse JAS Honda, waar Honda al jarenlang mee samenwerkt.

“Honda is een grote naam in de autosport. Het is dan ook een grote eer om hen te mogen verwelkomen. Er rijden momenteel al elf merken in de Blancpain GT Series, binnenkort worden dat er twaalf, en dat is ongelofelijk”, zegt Stephane Ratel, eigenaar van SRO Motorsports.