Home > Circuit > MExT Racing meer dan ooit titelkandidaat in Belcar

MExT Racing meer dan ooit titelkandidaat in Belcar

Na de winst tijdens het New Race Festival vorige maand heeft Het West-Vlaams team nu ook de Zolder Superprix aan zijn palmares toegevoegd. Na een perfect weekend bolde de Porsche 911 Cup reeds voor de tweede maal dit seizoen als winnaar in de Klasse 1 over de meet. Bovendien werd het duo Xavier Stevens / Kris Wauters derde algemeen tussen de proto’s en zodoende mochten de regerende kampioenen tweemaal richting podium.

Het seizoen begon in mineur voor het MExT Racing team met een defecte schakelbak tijdens de eerste race in Francorchamps. Maar de scheve situatie werd door Xavier Stevens en Kris Wauters vlug terug recht gezet met twee zeges op rij in Klasse 1 of de Klasse waar de Porsches het hoge woord voeren. Een ideale voorbereiding voor de komende 24 Hours of Zolder waar Xavier Stevens en Kris Wauters opnieuw versterking krijgen van Koen Wauters en verder aangevuld met team eigenaar Lieven Goegebuer en de snelle youngster Dries Vanthoor.

Kris Wauters stuurde tijdens de kwalificatie de nog steeds maagdelijk witte Porsche 911 Cup naar de zevende startplaats algemeen na vijf proto’s en de Porsche van grote rivaal No Speed Limit met het snelle trio Bouvy, Coens en Van Dalen. Kris realiseerde een tweede plaats in de Klasse via een zeer strakke 1’34”905.

Kris Wauters: “Het was gewoon een perfect weekend: het team, de wagen en de piloten vormden een perfecte ketting zonder zwakke schakels. De Porsche voelde supergoed aan en de set up was gewoon perfect. Ik werd gehinderd door een schuivende BMW tijdens mijn snelle ronde in de kwalificatie en misschien had de pole in de Klasse er wel ingezeten. Maar achteraf bekeken is dit te verwaarlozen. We reden beiden goede en constante chrono’s en ik pakte de tweede stint voor mijn rekening. Ik kon me permitteren om de banden een beetje te sparen in het begin van mijn stint. Ik bleef na de tweede verplichte pitstop in de wagen en reed meer dan 100 minuten. Zodoende weet ik dat mijn conditie voor de 24 Hours of Zolder ok is”.

Xavier Stevens: “Ik stond binnenkant piste tijdens de start en liet me een beetje verrassen. Ik nam geen enkel risico en verhuisde naar de vierde plaats in de Klasse, maar kon binnen de kortste keren oprukken naar de tweede plaats achter de Porsche van No Speed Limit die aan de leiding lag in de Klasse. Toen deze in de Rea-bocht een stuurfout maakte, moest hij vroeger dan verwacht een pitstop maken en nadien heeft hij ons niet meer kunnen bedreigen. De puzzel viel perfect in elkaar. Ik kon de wagen in leidende positie doorgeven aan Kris die het perfect afmaakte. Nu wordt de Porsche gedemonteerd voor een volledig nazicht terwijl motor en versnellingsbak richting Porsche gaan voor een revisie. Zodoende zullen we met een zeer competitieve wagen op de startgrid staan van de komende 24 Hours of Zolder. Tijdens onze eerste deelname aan deze Zolderse etmaalrace werden we vorig seizoen tweede algemeen en legden we de basis voor de titel in Klasse 1 en de vice-titel in het algemeen Belgisch kampioenschap na de Proto van Deldiche Racing. En we krijgen opnieuw Koen en Lieven binnen het team, terwijl we ook nog zware versterking krijgen van Dries Vanthoor die tijdens de 24 Hours van Le Mans reeds zegevierde in de Klasse met een Ferrari. Ik hoop dat we het gat met No Speed Limit volledig kunnen dichten tijdens deze race tweemaal rond de klok”.