Home > #Hoofdnieuws > Heel wat animatie tijdens Total 24 Hours of Spa!

Heel wat animatie tijdens Total 24 Hours of Spa!

Niet alleen op de piste wordt deze editie van de Total 24 Hours of Spa groots, ook de evenementen en animatie er rond gaan aanspreken! Een overzicht

Vernieuwd muziekfestival
Heel wat toeschouwers zullen zaterdagavond in de Fan Zone aanwezig zijn, voor één van de hoogtepunten van de week van de Total 24 Hours of Spa: het muziekfestival. Dit jaar wordt een combinatie van rock en elektronische muziek, zodat iedereen aan zijn trekken komt. De feestelijkheden beginnen rond 17u30, wanneer The Planes het podium betreden, met hun unieke sound gecreëerd door good old Fender-gitaren en een versterker. Altijd cool, altijd goed. The Planes worden gevolgd door Mel Gaynor. De man, lange tijd de drummer van de Simple Minds, bezocht vorig jaar de Total 24 Hours of Spa en beloofde toen terug te komen. Na van de schitterende start van de race te hebben genoten zal hij de fans met een twee uur durende set entertainen.
Vanaf 21u30 klimt Simon Le Saint dan achter de draaitafels, en nadien is het de beurt aan Henri PFR. Deze jonge DJ/producer heeft iets met melodie en zon, en dat wordt door zijn zeldzaam lichte muziek mooi weergegeven. Zijn set duurt tot na middernacht, waarna de wereldberoemde Surinaamse DJ en producer Chuckie het kwik nog meer doet stijgen.

Parade wordt groter!
Het is een uniek evenement in de autosportwereld: alle wagens die deelnemen aan de Total 24 Hours of Spa nemen op woensdagmiddag deel aan de traditionele parade. De GT3-machines gaan over openbare weg naar het stadscentrum van Spa, en terug! Dit jaar krijgen de GT3’s het gezelschap van de wagens van de Lamborghini Super Trofeo, de Peugeot 308 Racing Cup en de Blancpain GT Sports Club, samen met de officiële wagens. De parade wordt gevolgd door een groots feest in het hart van de stad, met muziek, handtekeningensessies, podia en rijdersinterviews. Bij hen ook enkele rijders uit het nevenprogramma en wie weet loopt ook rijzende F3-ster Mick Schumacher even langs.

Fan Zone in een nieuw kleedje
De Fan Zone aan de voet van de Raidillon zal opnieuw het epicentrum van de activiteiten naast de piste zijn tijdens het hoogtepunt van de Blancpain GT Series en Intercontinental GT Challenge. Er zijn activiteiten voor elk. Simulators, race-auto’s, drank- en eetstandjes, officiële merchandising: alles kan je vinden in de in een nieuw kleedje gestoken Fan Zone. Coyote en Pepsi brengen ook wat entertainment, Ladbrokes een F1-simulator en uiteraard is er de officiële Total 24 Hours of Spa store. Voor de kids is er een circus, lunapark en zelfs een mini-bungeejump. De ouders hoeven niets van de actie op de piste te missen, want er zijn voldoende grote schermen aanwezig.

Pirelli Activation Area
Naast de traditionele activiteiten die we hoger beschreven kan je in de Fan Zone ook deelnemen aan de Pirelli Challenge, waarbij iedereen de kans krijgt om een miniatuur GT3-auto te besturen op één van de meest spectaculaire slotbanen ter wereld.

Mag ik een handtekening?
Indien u de wagens en de rijders voor de Total 24 Hours of Spa van heel dichtbij wil bekijken, mis dan zeker de pitwalks niet. De pits staat open voor het publiek op donderdag (18u55-19u55) en op zaterdag (13u25-14u25), en dan wordt er ook seen handtekeningensessie georganiseerd.
Zij die het geluk hebben een Grid Walk ticket te hebben kunnen bemachtigen (http://www.ticketmaster.be/artist/total-24-hours-of-spa-tickets/955967), die kunnen op zaterdag vanaf 15u30 met de rijders en de auto’s op de startgrid.

Kijk eens naar boven!
Er mogen dan wel spectaculaire machines op de startgrid staan, wat de Belgische Luchtmacht naar Spa brengt is ook niet min: niet alleen zijn ze aanwezig in de paddock, maar ze geven ook een spectaculaire demo met hun Agusta A109 Hirundo helicopters.

GT parades
Kijk wel op tijd terug naar beneden, want tussen de negen (!) wedstrijden in het voorprogramma van de Total 24 Hours of Spa is er ook tijd voor enkele parades met straatversies van de indrukwekkende GT’s. Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, Mercedes-AMG, McLaren, Nissan, Porsche en heel wat andere unieke auto’s uit de Curbstone Track Events stal zullen het Ardense asfalt vanaf zaterdag om 13u25 sieren.

Zelf racen?
Als je zelf achter het stuur wil kruipen kan u altijd naar de Francorchamps Karting piste trekken. Die is de hele week open en tijdens het weekend zelfs nonstop. ’s Nachts wordt er immers een 500 km race verreden. Teams van vijf kunnen zich inschrijven op www.francorchamps-karting.be. U hoeft zelfs niets van de GT-race te missen, want er staat een groot scherm naast de piste.

Vuurwerk en heteluchtballonnen
Het is een deel van de traditie van de Total 24 Hours of Spa. Zaterdagavond om 22u50 uur wordt de lucht boven het circuit opgelicht door een indrukwekkend vuurwerk. Eerder die avond zal de lucht gevuld worden met heteluchtballonnen die vlak aan La Source zullen opstijgen.

Niet vergeten eten! En drinken!
U mag door al deze activiteiten dan wel heel druk bezig zijn, u mag zeker de innerlijke mens niet vergeten. Daarom hebben we een overvloed aan drank- en eetkraampjes langs het circuit staan, en de meest beroemde (beruchte?) van allemaal, L’Arbre Qui Tue, is ook terug. Die is volledig vernieuwd en terug op zijn gebruikelijke plek in de endurancepaddock.

Hou de race in de gaten.
De Total24hours.com en Blancpain-GT-Series.com websites zijn de beste manier om de wedstrijd te volgen. Deelnemerslijst, nieuws, foto’s… u vindt het daar allemaal. Tijdens de race is er een live timing en livestream. U kan uiteraard ook de Blancpain GT Series app gratis downloaden.
Via de social media kan u de race volgen op Twitter ( @BlancpainGT & @24hoursofspa ), Facebook (24hoursofSpa, Blancpain Endurance Series en Intercontinental GT Challenge) en  Instagram (@blancpaingtseries en @intercontinentalgtchallenge). En gebruik de hashtag #spa24h !
Radiostation Classic 21 zendt live uit van op de Total 24 Hours of Spa. Op 106.5 FM luistert u naar de officiële radiozender van het circuit, waar u naar de speakers kan luisteren.
Indien u in één van de tribunes zit, of ergens anders langs het circuit, dan is de kans groot dat u zich tegenover een reuzenscherm bevindt, want er staan er zo elf.

Camping
Er zijn twee officiële campings voor de Total 24 Hours of Spa. Boeken kan via www.ticketmaster.be.

Kijk waar u loopt
Of u zou wel eens over één van de vele supercars in de paddock kunnen struikelen. Ferrari, McLaren, Honda NSX, Gillet Vertigo, Lamborghini Centenario, Mercedes-AMG, Audi R8, Porsche, Bentley, de nieuwe GT4-machines van Mercedes-AMG, BMW en Audi, u zou wel een hele weekend lang foto’s kunnen nemen! En ssst, niemand vertellen over die twee ultrageheime Europese premières die zich ergens in de paddock verschuilen…

Begin de week gratis!
Zoals u merkt valt er tijdens de week van de Total 24 Hours of Spa heel wat te beleven. Kom dus maar zo vroeg mogelijk, ook al omdat u op dinsdag helemaal gratis binnen mag! U krijgt er dan heel wat actie te zien, want er is niet alleen de drie uur durende Bronze Test voor de Total 24 Hours of Spa, maar ook wat trainingssessies voor de jonge wolven van het FIA Europese F3-kampioenschap. Mis het niet!