Home > Uncategorized > Benjamin Lessennes leider in TCR na Zolder

Benjamin Lessennes leider in TCR na Zolder

Op Circuit Zolder werd dit weekend in het kader van de Zolder Superprix de 4de round van TCR Benelux betwist. In de vijf races die verreden werden onder een dreigende hemel verdeelden de jonge talenten de prijzen. Op zaterdag ging de zege in de ‘Long Race’ naar het duo Sam Dejonghe en Denis Dupont (Seat Leon TCR). Na het behalen van een 2de plaats in de zestig minuten durende races gaven Maxime Potty en Mathieu Detry (VW Golf TCR) de toon aan in de vier sprints, die op zondag plaatsvonden. Daarin kenden Dejonghe-Dupont pech toen Dupont werd verraden door technische problemen. Detry domineerde de eerste twee sprints en won hierdoor de titel van « Junior van het Weekend ». Teammaat Potty eindigde 2de keer 2de achter Fransman Aurélien Comte, de officiële coureur van Peugeot in de 308 van DG Sport die hij deelde met Nederlander Kevin Abbring.

Puntenleider Benjamin Lessennes beleefde een moeilijk weekend, mede doordat de Honda Civic wegens voorgaande successen extra balast kreeg toegekend.  Lessennes diende twee keer af te rekenen met een platte band en teammaat Lemeret ondervond hinder van een beschadigde voortrein. Ondanks deze pech blijft Lessennes aan de leiding in het kampioenschap, met slechts 3 punten voorsprong op Guillaume Mondron, die samen met Lorenzo Donniacuo borg stond voor 5 podiumplaatsen op 5 races. Samen met Potty-Detry bezorgden zij de VW Golf de titel van ‘Car of the weekend’.

Kampioenschap TCR Benelux: 1. Benjamin Lessennes 285 punten; 2. Guillaume Mondron 282; 3. Maxime Potty-Mathieu Detry 251; 5. Aurélien Comte-Kevin Abbring 238…