Home > #Hoofdnieuws > In een notendop: F2 – GP3 – V8 3.5 – FE – Indy

In een notendop: F2 – GP3 – V8 3.5 – FE – Indy

  • In de Formule 2 was er opnieuw niets in te brengen tegen de Monegask Charles Leclerc en zijn Prema machine. Hij startte vanop pole en controleerde de hele race zijn tegenstanders, ondanks een olielekkende motor en een afgebroken zijspiegel. De Fransman Norman Nato werd tweede, de Brit Oliver Rowland derde. In het kampioenschap loopt Leclerc verder uit, met 180 punten tegenover 117 voor Rowland en 111 voor Markelov. Vierde in de tussenstand is de Canadees Latifi (76 punten). Hij start morgen op de pole in de omgekeerde grid voor de sprintrace.
  • De GP3 race op Silverstone werd een thuiszege voor de Brit Russell. Nadat zijn ART teamgenoot Hubert de poleman heel even de leidersplaats afsnoepte, nam Russell opnieuw over vanaf de 4de ronde. Puntenleider Fukuzumi (ART) viel al vroeg uit met technische problemen en het is nu Russell die de kop in het kampioenschap overneemt. Morgen werken de GP3 rijders hun tweede race van het weekend af.
  • De Formula V8 3.5 rijden dit weekend in het randprogramma van de WEC. De Spanjaard Alex Palou haalde met Teo Martin Motorsport zijn allereerste pole position en hernieuwde dat exploot ook in de 2de kwalificatiesessie. Een dubbele pole dus voor Palou. Veel voordeel haalde hij er niet uit tijdens de eerste race. Palou miste zijn start, verloor zich in positiegevechten en zakte af naar de laatste plaats. De Rus Isaakyan haalde het voor de Mexicaan Celis Jr en de Rus Orudzhev. Morgen start Palou opnieuw op de pole voor race2.
  • In New York zijn de eerste trainingen onderweg voor de E-Grand Prix. Debutant Alex Lynn scoorde er zijn eerste pole in zijn allereerste race. Zijn Britse landgenoot Sam Bird zorgde voor de dubbel voor DS Virgin Racing. Felix Rosenqvist (Mahindra Racing) werd derde in deze eerste vrije training.
  • Net over de grens, in het Canadese Toronto, werkte de Indycars hun vrije trainingen af. Besttijden waren er voor Helio Castroneves en Simon Pagenaud. Maar met de Dallara-Chevys van Jozef Neugarden en Will Power eveneens in de top 3 posities werd het een dominantie voor Penske. Later op de avond worden de kwalificatiesessies gehouden.