Home > Rally > Divers > Joachim Wagemans: mooie wedstrijd in eigen streek

Joachim Wagemans: mooie wedstrijd in eigen streek

Joachim Wagemans kwam dit weekend aan de start van de GTC Rally, een van de topwedstrijden van het Nederlands rallykampioenschap. Voor de 22-jarige rijder uit Kapellen was het een optreden voor eigen publiek, want de GTC organiseerde dit jaar een klassementsproef in Kalmthout, waar Joachim en zijn vader de Peugeot 208 R2 in een werkplaats prepareren.

Samen met Cindy Verbaeten, nam Wagemans een prima start. Na 4 klassementsproeven stond hij op een mooie 11de plaats, als eerste met een voortrekker. Maar, na de tweede ronde zaterdagavond moesten Joachim en Cindy de Peugeot het servicepark in duwen…

“De riem van de servo en de alternator is stuk,” pufte Joachim na de zware inspanningen. “Op de proef viel de stuurbekrachtiging uit en moesten we de verstralers dimmen om batterij te sparen. Op de verbinding naar het servicepark vielen de functies een voor een uit. Uiteindelijk moesten we de laatste paar honderd meter de wagen duwen… We verliezen 2’30” door het voorval… Erg jammer.”

Zaterdag opende de wedstrijd met de befaamde nieuwe proef in Kalmthout. Wagemans ging er eens goed voor zitten en klokte de 7de tijd algemeen!
“Ik vond het erg jammer dat we de laatste proef zaterdagavond in het donker niet konden rijden. Ik voel me altijd goed in het donker en daar wilden we het verschil maken, maar eerst was er het elektrisch probleem en vervolgens werd de laatste proef geannuleerd. Heel jammer. Maar, in Kalmthout ging het erg goed. Het was wel opvallend glad. Blijkbaar is Belgisch asfalt toch heel wat anders. Voor mij voelde het vertrouwd aan, dus heb ik vol aangevallen, met een mooie 7de tijd als resultaat.”

Uiteindelijk werden Joachim en Cindy 12de algemeen. Een resultaat dat niet helemaal hun prestatie weerspiegelt.
“De tijden waren goed, maar door het probleem met de alternator zijn we een paar plaatsen verloren. Trek 2’30” af van onze tijd en we eindigen op de 8ste of 9de plaats, een logische positie met onze Peugeot 208 R2,” besloot Joachim, die genoot van de talrijk opgekomen supporters langs de proeven.

Foto: Kees Nouws – GTC Rally

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50