Home > Rally > BRC > Hermen Kobus analyseert GTC

Hermen Kobus analyseert GTC

 

Twee weken na hun prachtige vijfde plaats in de Ypres Rally stonden Hermen Kobus en Erik de Wild aan de start van de GTC Rally voor het Nederlands rallykampioenschap. We hadden echter wel interesse in zijn analyse van zijn prestatie en de stand van zaken in het Nederlandse kampioenschap.

Kobus de snelste, maar door een turboprobleem moest hij tevreden zijn met de derde plaats. “Het vermogen viel weg. We dachten dat de turbo stuk was, maar uiteindelijk bleek een pin uit de wastegate van de turbo verdwenen te zijn. Daardoor bleef de die open staan en bouwde de turbo
geen druk meer op. Het was erg frustrerend om zo drie proeven te moeten rijden…”
Zondag ging Kobus met verse moed verder. “Met nog eens 4 snelste tijden op 8 proeven, waaronder de beste tijd op de Power Stage, bewezen we dat we deze wedstrijd hadden gewonnen wanneer we geen technische problemen hadden gekend. Ik hoefde vandaag niet meer aan te vallen, maar de auto voelde zo goed aan dat de tijden vanzelf kwamen. Ook mooi dat we twee keer de snelste tijd reden op de Belgische proef, waar het asfalt duidelijk gladder was. Daar maakten we gebruik van onze ervaring in België.”

Na de wedstrijd reikte het duo ook de Kroon Oil Support Award uit aan Roald Leemans, de snelste met een voortrekker. “In de Nederlandse rallysport ontbreekt het een beetje aan vers bloed, aan jongeren die voor de opvolging willen zorgen. Roald is zo een jonge kerel die dit jaar het Nederlands kampioenschap rijdt met een voorwielaandrijver. Dat willen we graag aanmoedigen.”

Hermen Kobus komt niet naar de Omloop van Vlaanderen, zijn volgende afspraak is de Hellendoorn Rally

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50