Home > #Hoofdnieuws > Allure Team op pole voor 20ste editie 25 Hours VW Fun Cup

Allure Team op pole voor 20ste editie 25 Hours VW Fun Cup

Na de parade in Stavelot op donderdag stonden er op vrijdag voor de 121 deelnemende auto’s twee kwalificatie sessies op het programma van het weekend van de 25 Hours VW Fun Cup. Na het behalen van een 2de plaats tijdens de jongste editie, bevestigde opnieuw de ploeg van #24 Petrolheads met Guillaume Dumarey, Pol Van Pollaert, Jean Glorieux (die achter het stuur zat) en Stefan Talpe dat er ook dit jaar met hen dient rekening gehouden te worden. Met een snelste tijd in 2’59’’056, bleken zij een halve seconde sneller dan de pole-mannen van vorig jaar.

Ondanks een laatste krachtinspanning van Martin Leburton, in de #888 van AC Motorsport 1 die hij deelt met Stéphane Perrin, Didier Van Dalen en Simon Mirguet, kwam hij 246/1000sten te kort om de pole af te snoepen. De top 5 van deze sessie werd nog vervolledigd door de Mega Fun Team RLB (Maxime Soulet-Pierre-Yves Corthals-Stéphane Boulanger-Claude Pirson), DN’S Racing (Kevin Caprasse-Logan Jadot-Philippe Soussan) en TFE by GPC (Laurent en Clément Dub-Hugo Chevalier-Grégory Servais).
Bij de Tweezitters ging de snelste tijd naar #365 Carpass LRE by DRT van Stéphane Lémeret, Miguel Coppieters, Philippe Reynens, Philippe Wintgens en Alain Jadot.

Maar de VW Fun Cup, dat is in de eerste plaats… Fun ! En het was dus op basis van de resultaten van een stoelendans dat de finale « pole position » werd toegekend en die plaats ging naar de #277 Allure Team, het uittredende kampioenenteam! Cédric Bollen, Guillaume Mondron, Sébastien Kluyskens en Fred Bouvy gaan aldus het ritme aangeven nadat klokslag 16u00 de 121 bolides worden losgelaten en de Raidillon zullen aansnijden.

Herinneren we eraan de 25 Hours VW Fun Cup rechtstreeks te volgen zijn op Livestreaming, vanaf zaterdag 9u00 via de website van de VW Fun Cup (http://25hours.vwfuncup.eu/), met reportages, samenvattingen, interviews, enz. Maar om deze uitzonderlijke editie (met de aanwezigheid van Jacky Ickx en zijn vijf kinderen en het debuut van Tom Boonen in de autosport) echt goed te volgen, gaat er niets boven een aanwezigheid in Francorchamps op zaterdag of zondag. Gratis tickets kan men downloaden via http://www.vw.be/funcup/

You may also like
25 Hours Fun Cup: door de lens van Roel Ramaekers
VW Fun Cup: Belgium Back On Track
E-circuit: een spectaculair format voor de VW e-Fun Cup
VW Fun Cup: de VW Fun Cup powered by Hankook ziet mogelijkheden vanaf 8 juni