Home > Circuit > Ferrari als leider van Intercontinental GT Challenge naar Spa

Ferrari als leider van Intercontinental GT Challenge naar Spa

64 wagens zullen punten kunnen scoren voor de Intercontinental GT Challenge. De Total 24 Hours Spa zijn de tweede afspraak op deze kalender en na hun overwinning in de Bathurst 12 Hour, komt Ferrari als leider naar ons land.

Binnen de regels van het 2017 Intercontinental GT Challenge kunnen alle GT3 wagens in de Total 24 Hours Spa punten scoren voor deze internationale GT3 serie. Mercedes-AMG was er niet bij in Australië en zij moeten een inhaalbeweging maken. Mercedes is dan ook het meest talrijke ingeschreven merk met 13 wagens op de grid. Ferrari staat met 11 wagens aan de start terwijl hun belangrijkste tegenstanders in de merkenstand, Porsche en Bentley, ieder drie teams meebrengen.

Bathurst winnaars Toni Vilander, Craig Lowndes en Jamie Whincup leiden de tussenstand bij de rijders maar Marc Lieb is de hoogst geplaatste rijder die zal deelnemen (2de in Bathhurst) in Spa, op de #911 Herberth Motorsport Porsche in Spa. Andere toppers zijn de Bentley rijders Steven Kane, Guy Smith en Oliver Jarvis op de #7 Team M-Sport Continental GT3, en natuurlijk ook onze eigen Laurens Vanthoor, de regerend kampioen op de #117 KÜS Team75 Bernhard Porsche. Onlangs nog besliste het Duitse merk om het gehele seizoen af te werken met Vanthoor. Naast Bathurst en Spa komen ook nog de Mazda Raceway California 8 Hours en de Sepang 12 Hours aan bod.

Binnen de Intercontinental GT Challenge worden de punten in Spa pas gescoord op het einde van de wedstrijd. Er worden geen “tussentijdse” punten uitgedeeld.

You may also like
Spa-Franchorchamps is weer open
GP België: over banden en keuzes
De autosport dit weekend
Porsche Carrera Cup Benelux: galerij van de wedstrijd op zaterdag