Home > Circuit > Wagen Tom Boonen onthuld

Wagen Tom Boonen onthuld

De Belgian VW Club onthult de auto van Tom Boonen, Anthony Kumpen, Bert Longin en Ruben Van Gucht voor de 25 Hours VW Fun Cup
Het aftellen is bijna voorbij. Op donderdag 6 juli begint de 25 Hours VW Fun Cup officieel met de parade die de deelnemers naar het hart van de stad Stavelot brengt, waar de technische controle plaatsvindt vanaf 18.15u.

Een auto zal in ieder geval niet onopgemerkt voorbijgaan. Niet alleen valt de VW Fun Cup #114 op door zijn ‘Peace and Love’- kleuren, een herinnering aan een tijdperk van vijftig jaar geleden, maar bovendien wordt die auto bestuurd door een erg populair viertal, met gewezen topwielrenner Tom Boonen, Anthony Kumpen en Bert Longin, maar ook VRT-journalist Ruben Van Gucht.

Die eenzitter wordt aan de Belgian VW Club ter beschikking gesteld door WRT, het bedrijf dat de Dolle Kevers van 175 pk produceert op basis van een buizenchassis en een koetswerk uit polyester. Naast zijn rol als constructeur van de VW Fun Cup is WRT ook een raceteam, dat sinds zijn ontstaan in 2010 een niet te evenaren succes kent. In GT heeft de structuur uit Baudour (bij Bergen) een Wereldbeker, twee zeges in de Total 24 Uur van Spa, een succes in de 24 Uur van de Nürburgring, verschillende titels in de prestigieuze Blancpain GT Series… en nog veel meer moois verzameld! Ondertussen heeft WRT ook de TCR International, een kampioenschap voor toerismewagens, aan zijn palmares toegevoegd.

We vermelden trouwens dat Vincent Vosse, de CEO van WRT en voormalig winnaar van de Total 24 Uur van Spa, zal gebruikmaken van een testsessie om Tom Boonen aan boord te nemen als passagier in een Tweezitter. Boonen zal de geheimen van het ‘mooiste circuit ter wereld’ snel leren kennen!

Voor de toeschouwers is er een toegang voorbehouden in Box 40 van de F1-pitlane (om de weg te vinden, volgt u de pijlen). Ze zullen dus een blik kunnen werpen op wat er gebeurt in de pitlane en tegelijk Tom, Anthony, Bert en Ruben van dichtbij aan het werk kunnen zien. Een fantastische manier om de hoofdrolspelers en het publiek samen te brengen!

In diezelfde Box 40 wordt op zaterdag 8 juli van 12.00u tot 12.30u een handtekeningensessie georganiseerd, waarbij de Belgian VW Club de nodige foto’s zal voorzien om de handtekeningen te bewaren.

“Eindelijk staan we aan de vooravond van de 25 Hours VW Fun Cup waar we zoveel van houden!” glimlacht Charles-Henri Bonnet, de Voorzitter van de Belgian VW Club. “Deze 20ste editie oogt uitzonderlijk met de aanwezigheid van Jacky Ickx en zijn kinderen, maar ook deze vriendengroep op de #114, die bestaat uit Tom Boonen, Anthony Kumpen, Bert Longin en Ruben Van Gucht. Familie en vrienden, twee vaste waarden voor Volkswagen en dat strookt dus perfect met de boodschap die we willen overbrengen. De 25 Hours worden opnieuw een prachtig feest voor de autosport en een knap familie-evenement. Ik maak van de gelegenheid gebruik om de 25 Hours, de VW Fun Cup en vooral alle teams, rijders en acteurs die hun steentje bijdragen, een gelukkige verjaardag te wensen. Mijn dank gaat ook uit naar promotor Kronos Events, hun uitstekende werk en de goede samenwerking. Veel plezier op de 25 Hours!”

Even herinneren: het is mogelijk om uw gratis uitnodigingen te downloaden op de website www.vw.be/funcup, waar u bovendien alle handige info terugvindt. Informatie over het sportieve aspect vindt u op www.vwfuncup.eu, met vanaf zaterdag 9.00u tot het eindpodium een Livestream met beelden, commentaar, interviews, reportages… Als u de sfeer en de race niet wilt missen, is deze Livestream een aanrader!