Home > Circuit > Belgen scoren nog steeds in karting!

Belgen scoren nog steeds in karting!

Vier categorie├źn stonden er aan de start van de manche voor het CIK-FIA EK Karting in Le Mans, op het hernieuwde karting circuit, en in twee daarvan viel er Belgische eer te rapen!

Onze landgenoot Xavier Handsaeme triomfeerde in de FIA Academy Trophy ter gelegenheid van de wedstrijd in het kader van het Europese kampioenschap CIK-FIA karting. De pole was voor de Brit Alexander Simmonds en de Fransman Sami Meguetounif nam aanvankelijk het voortouw in de manches maar het was Xavier Handsaeme die de eindoverwinning op zijn naam schreef voor Meguetounif en de Deen Oliver Skjellerup. De Spanjaard Ayrton Fontecha en de Brit Alexander Simmonds liepen tegen bestraffingen aan en verloren de podiumplaatsen die zij bezetten.

In de meeting op Le Mans zagen we 245 rijders aan de slag uit 49 landen. En daartussen was er nog Belgische goud te rapen in het EK Junior. Hoewel hij nu onder een Duitse licentie rijdt is O’Neill Muth natuurlijk nog niet vergeten door de vele kartfans die hem destijds aan de slag zagen in de wedstrijden op Mariembourg. Hij haalde het in de finale voor de puntenleider, Brit Jonny Edgar. Jack Doohan, zoon van de drievoudig wereldkampioen op de snelheidsmotoren, haalde een 5de plaats.

(foto: aco)