Home > #Hoofdnieuws > Johan Kristoffersson leidt in Zweden

Johan Kristoffersson leidt in Zweden

De Zweed Johan Kristoffersson leidt met zijn VW Polo na twee reeksen in de zevende manche van het WK Rallycross die plaatsvindt in het Zweedse Höljes. Kristoffersson was tweede in Q1 en zette een fenomenale tijd neer in de volgende heat waar hij met een 2.52.393 zo’n 2,5 seconden sneller was dan de tweede in die reeks, zijn  landgenoot Kevin Eriksson (Ford Fiesta). In de eerste heat moest Kristoffersson de besttijd nog aan de Fransman Sébastien Loeb (Peugeot) laten. Loeb is voorlopig tweede en Andreas Bakkerud bekleedt momenteel de derde plaats met zijn Ford Focus. Zondag worden de overige twee reeksen afgewerkt alvorens in de namiddag de halve finales en finale worden verreden. Bij EKS wordt Mattias Ekström duidelijk gemist. Van de Audi-rijders is de Let Reinis Nitiss voorlopig de best geplaatste met een 12de plaats, net voldoende voor een halve finale voorlopig.

Euro RX Supercars: Michael De Keersmaeker op weg naar een halve finale?
In het FIA Europese kampioenschap strijden in Höljes twee landgenoten mee. Michael De Keersmaecker (Ford Fiesta)  zette in de eerste twee reeksen een 13de en 14de tijd op de tabellen waarmee hij voorlopig 12de is. De laatste plek die recht geeft op een startplaats in de halve finales. Jochen Coox kreeg in de eerste heat af te rekenen met problemen (cardan) en moest in de volgende heat tweemaal jokeren als gevolg van een valse start, hij staat met zijn VW Polo op een 27ste stek op een totaal van 32 deelnemers in deze klasse. Het is de Noor Thomas Bryntesson die hier voorlopig leidt met zijn Ford Fiesta.

RX2 en Euro RX S1600: Guillaume De Ridder verzekert zich van een halve finale in RX2
Er is met Guillaume De Ridder nog een derde Belg actief in Zweden. De Ridder wist zich in de supportklasse RX2 te verzekeren van een plek op de tweede startrij in één van de halve finales die zondag worden afgewerkt. Een bijzonder knap resultaat wetende dat het voor hem een debuutjaar is in rallycross. De Fransman Cyril Raymond, regerend kampioen, is oppermachtig en gaat in pole naar de halve finales na een vier op vier in de heats. In Super1600 leidt de Rus Timur Shigaboutdinov (Renault Twingo) na vier reeksen.  Kampioenschapsleider Kasparas Navickas is zesde en één van de andere titelfavorieten, de Deen Ulrik Linnemann, wist zich met een elfde stek nipt te plaatsen voor de halve finales.

Zondag begint met een warm-up om 8u30 vooraleer de resterende heats in WK en EuroRX Supercars worden afgewerkt.

(Foto: IMG/FIAWorldRallycross)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium