Home > #Hoofdnieuws > Vanbellingen weer naar Palanga

Vanbellingen weer naar Palanga

Op zaterdag 22 juli is het weer tijd aan de Litouwse badstad Palanga om de internationale autosport te ontvangen. Dan staat immers de ondertussen legendarische race van 1000 kilometer op de agenda, een race die in onze contreien, bekend is geworden door de veelvuldige deelnames van Steve Vanbellingen, ondertussen ook ex-winnaar van de race. Vanbellingen stond ook afgelopen jaar nog op het podium voor de vele tienduizenden toeschouwers, en gaat in de editie 2017 voor de winst. Vanbellingen doet dat in een Porsche 991 GT3 Cup van Palanga Spa Hotel by EMG Motorsport, samen de snelle Nemunas Dagilis uit Litouwen en de Nederlander Ate De Jong.

Op het atypische parcours van Palanga in Litouwen, met zijn lengte van 2,7 kilometer, staat op 22 juli dus de jaarlijkse 1000 Kilometer-race op de agenda. De wedstrijd ontstond in 2000 en stilaan komt dus de 20ste editie in zicht. Maar voor het zover is, zakken meer dan 40 teams, waaronder vier uit de Benelux, naar Palanga af voor de uitgave 2017.

De Porsche 991 GT3 Cup van Palanga Spa Hotel by EMG Motorsport, heeft een erg internationale bezetting, met de lokale held Nemunas Dagilis, die ook internationaal meer dan eens zijn mannetje wist te staan, onder meer in de zeer hoog aangeschreven Porsche Supercup, de merkencup in het voorprogramma van de F1. Nemunas Dagilis is ook meervoudig winnaar van ‘zijn’ race en wil ook dit jaar bovenaan de ranking eindigen.

De tweede man van het team is Ate De Jong. “Ik rij in LMP 2 en LMP3, onder meer in de Asian Le Mans series en heb ook aan de Road to Le Mans deelgenomen, de race voor LMP3 en GT3 in het voorprogramma van de legendarische 24-uursrace in Frankrijk”, stelt de Nederlander van Filipijnse afkomst zichzelf voor.

Uiteraard is de derde man aan boord Steve Vanbellingen, die zowat de ambassadeur van de Litouwse race in de Lage Landen is.

Steve Vanbellingen: “Dankzij mijn partners Palanga Spa hotel, Comparex, Lunatec, Olialia screen, Olialia World  , Baltijos polistirenas, Eurolines, INTER RAO Lietuva en PiNNACLE, zijn we inderdaad weer van de partij. We rijden uiteraard met de Porsche onder startnummer #21 en ons doel is meevechten voor de zege en als het kan inderdaad de race winnend afsluiten.